В книгата са включени разнообразни рецепти със зеленчуци и с месо. Добавени са оригиналните заглавия на ястията.
Мерхаба!
Известно ли ви е, че турската кухня съвсем официално е призната за една от трите най-богати кухни в света (наред с френската и китайската, то се знае!).
Твърди се, че само рецептурникът на Южна Анатолия наброява 1500 блюда!
Турската кухня е толкова многолика, че няма да остави равнодушен и най-капризния гурман. Изобилие от продукти, богато въображение, красноречиви наименования на ястията... Да споменем няколко – имам баялдъ (имамът припадна), дилбер дудаъ (устни на хубавица), кадъ боан (кадията се задави), ханъм гьобеи (женски пъп), къз мемеси (момини гърди), кадънбуду кьофте (женски бедра)... И още, и още...
В Турция се готви майсторски, без бързане и с вдъхновение.
В Турция се отнасят сериозно към храната и всичко свързано с нея.
В Турция и в най-скромната пекарна ще ви посрещнат с изобилие и небивали красоти – баклава, халва, локум, кадаиф – да ги споменем с респект и уважение.
The information below is required for social login