11,90 лв.

Уличният котарак Боб

Джеймс Боуен
 
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 4 гласа
11,90 лв.

Невероятната история на котарака Боб и неговия човек Джеймс Боуен.

Как един човек и неговият котарак срещнаха надеждата на улицата.

Боб гледа от корицата, сякаш казва: „Аз не съм обикновен котарак!” Мнозина ще се почудят  що за книга е „Уличният котарак Боб” –  ръководство за гледане на домашни любимци, развлекателен роман или детска книжка? Добре, че подзаглавието пояснява: Как един човек и неговият котарак срещнаха надеждата на улицата.

Джеймс Боуен е уличен музикант в Лондон. Когато през пролетта на 2007 година намира ранен рижав котарак, той все още не подозира как ще се преобрази животът му.  Джеймс живее ден за ден в борба със себе си за преодоляване на зависимостта от наркотиците. Въпреки това, не може да остави без грижа този поразително интелигентен котарак, на когото дава името Боб. Котаракът бавно се възстановява и Джеймс го пуска отново на улицата с мисълта, че никога повече няма да го види. Само че Боб е на друго мнение.

Техните необикновени, забавни, но често и опасни прeживелици коренно променят живота им и постепенно лекуват раните от трудното минало на всеки от тях. Джеймс и Боб стават неразделни, свързани в спасително и за двамата приятелство.

Това е истинска история, превърнала се в истински бестселър.

Джеймс Боуен с изненада осъзнава как няколко клипчета в  Мрежата са ги направили популярни дори отвъд пределите на Острова.  А един ден, докато свири на улицата,  към него се приближава една американка, литературен агент, и го пита защо не опише историята си в книга.  Седмици наред Джеймс прекарва на втория етаж на книжарница „Уотърстоун”, разказвайки историята си на своя съавтор Гари  Дженкинс. Така се ражда един от най-очарователните и най-неочаквани бестселъри на огромния и взискателен британски книжен пазар.

Мислил ли е някога Джеймс, че пред книжарниците ще се тълпят за автографа му! „Уличният котарак Боб” достига върховете на класациите. Неслучайно в котешката лапичка на корицата на оригиналното издание е написано: „Бестселър № 1”. Продажбите във Великобритания надхвърлят 250 хиляди, а преводните издания са вече 22.  Очаква се да бъде създаден и филм по книгата. YouTube изобилства с клипове за Джеймс и Боб.  Десетки хиляди са феновете в социалните мрежи.

Защо тази книга печели сърцата на толкова много хора по света? Отговор за себе си ще намерят и българските читатели. Но има едно много основателно предположение – защото е книга на надеждата!

"В Лондон винаги е имало много улични котки, които кръстосват града, прехранват се с отпадъци и разчитат на милостта на случайни минувачи. Тези бездомни животни водят всекидневна битка за оцеляване. Много от тях приличат на Боб: обрулени от живота, прекършени създания.
Затова не е чудно, че той разпозна в мен сродна душа." /Джеймс Боуен/

 

Информация за "Уличният котарак Боб"
  • Вид корица Мека
  • Издателство Книгопис
  • Брой страници 224
За автора

Няма добавена информация