8,30 лв.

Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)

Евгений Дайнов
Милениум Пъблишинг
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
8,30 лв.

Веднъж институционализирана, голата сила има свойството да разрушава не само институциите и държавата, а самото общество. Съвременните общества не се основават върху някакви традиционни или кланови зависимости, а върху независимостта на решенията, политическото равенство и равенството пред закона. Когато това равенство изчезне и бъде заменено с вертикалното отношение „сила-зависимост”, изчезват и обществените връзки, свързващи помежду им хората, членуващи в дадено общество.
Затова произволът, стоварен върху България от ГЕРБ, заплашва да унищожи много повече от онова, което са успели преди него да направят други корумпирани или разрушителни български правителства. Те успяват, в най-добрия случай, да разнебитят държавата и/или икономиката. ГЕРБ обаче разлага самото общество – самата възможност хората да живеят заедно на дадена територия.

Информация за "Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)"
  • Брой страници 256
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2013
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 20 см.
Евгений Дайнов
За автора

Евгений Дайнов е роден през 1958 г. Родният му град е Пловдив, но по-късно се премества да живее в София. Дайнов е професор в НБУ и действащ политолог. Той е автор на двата тома "Записки по революцията". Висшето си образование завършва в най-старият университет- Оксфорд, през 1978 г. Магистърската му степен е по модерна история. Работил е Работил е като главен редактор е на списание „The Insider“, директор на Центъра за социални практики в София и е професор по политически науки в НБУ.