12,00 лв.

Виктор Франкъл. За смисъла на живота

Виктор Франкъл
12,00 лв.

Възпроизведените в тази книга текстове, записи на три беседи, изнесени от Виктор Франкъл през 1946 г. във Виенския работнически квартал "Отакринг", са с огромна мощ и поразяваща актуалност.
Те предават в сбита форма цялостния начин на мислене на този велик лекар и психотерапевт, който през следващите десетилетия той разгръща в многобройни статии и книги.

"Ако животът има някакъв смисъл, то тогава и страданието трябва да има някакъв смисъл...
От човека и само от него зависи дали страданието му има смисъл или не...
Неспособността да страдаш в крайна сметка е симптом.
Смисълът на нашия живот в немалка част се състои точно в това, каква нагласа си създаваме към външната си съдба, как се държим спрямо нея, там където вече не можем да я моделираме, или където от самото начало е непроменима."

-Виктор Франкъл

"Виктор Франкъл беше гигант, въпреки че поради своята сдържана и скромна натура той би отхвърлил едно такова обозначение.
За мен той стои на едно ниво с Хипократ, основателя на лекарското лечебно изкуство в класическа Гърция, и с елзаския лекар Алберт Швайцер, който през 1954 г. бе удостоен с Нобеловата награда за мир. Както Швайцер, и Виктор Франкъл се занимаваше с въпросите, засягащи основите на съществуването ни като човеци, с поглед, насочен далеч извън рамките на лекарската лечебна практика."

-Йоахим Бауер, Предговор

Информация за "Виктор Франкъл. За смисъла на живота"
  • Брой страници 140
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Размер см 14 х 20 см.
За автора

Няма добавена информация