14,00 лв.

Воинът на светлината

Паулу Коелю
 
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 2 гласа
14,00 лв.

Тази книга е колекция от притчи и размисли, които са в центъра на философията на Паулу Коелю и могат да бъдат открити в цялото му творчество. 

"Воинът на светлината" представлява сборник от размисли и притчи - есенцията на житейската философия на Паулу Коелю. Според него във всеки от нас живее един воин на светлината, способен да се бори за своите мечти. Воинът на светлината не прекарва дните си в опити да играе ролята, която другите са избрали за него. Той не си губи времето в слушане на провокации, защото има призвание, което трябва да следва. Воинът на светлината осъзнава грешките си, но също така съзнава своите качества. Воинът на светлината винаги дава най-доброто от себе си, но изисква същото и от другите. За воина не съществува невъзможна любов.

"- Край плажа на изток от селото има един остров, а на него - огромен храм с много камбани - каза жената.
Момчето забеляза, че е облечена в странни дрехи, а косите й са покрити с воал. Никога преди не я бе срещало.
- Виждал ли си храма? - попита тя. -Върви да го видиш и ми кажи как го намираш!

Пленено от красотата на жената, момчето отиде до мястото, което му бе посочила. Седна на пясъка и погледна хоризонта, но не видя нищо по-различно от обичайното: синьо небе и океан. Разочаровано, то се запъти към рибарското селище, което се намираше наблизо, и там попита за острова с храма.
- А, това е било много отдавна, по времето, когато моите прадеди са живели по тези места - каза един стар рибар. - Станало земетресение и островът потънал в океана. Но макар че островът вече не се вижда, все още се чуват камбаните на храма, когато водата ги разлюлее на дъното. Момчето се върна на плажа и се опита да чуе камбаните. Прекара там целия следобед, но успя да долови само шума на вълните и крясъците на чайките."

"Воинът на светлината" е покана към всеки от нас да изживее мечтите си, да приеме несигурната страна на живота и да осъзнае и приеме своя уникален и единствен Път в живота. Докосвайки сърцата и душите ни, авторът ни кани да поемем Пътя на воина: този, който оценява чудото да си жив, който приема поражението и когото изпитанието превръща в човека, когото е искал винаги да бъде.

Информация за "Воинът на светлината"
  • Вид корица Твърда
  • Издателство Обсидиан
  • Брой страници 158
Паулу Коелю
За автора

Няма добавена информация