6,90 лв.
Ново

Карти за игра Черен Петър - Harry Potter

6,90 лв.

Забавни карти за игра, подходящи както за малки, така и пораснали деца, а защо не и за родители / цялото семейство, приятелите, която може да се играе навсякъде - в къщи, на плажа, пред блока, на улицата, на вилата, на зеленото училище - където ви хрумне.

Да запознаем децата със забавните и позабравени карти за игра "Черен Петър", познати от миналото, но с героите от любимата поредица на малки и големи за Хари Потър.

Цел на играта:

Всеки участник в играта трябва да се освободи колкото може по-бързо от своите двойки карти.

Правила на играта:

В колодата има 25 карти - 12 двойни карти с героите от Хари Потър + една карта "Черен Петър" (карта със стойност 13) .

Картите се разбъркват и разпределят между играчите (от 2 до 4-ма) - раздават се една по една на всеки играч. Играта се играе по посока на часовниковата стрелка като първи е играчът след този, който е раздавал картите.
Първо се изваждат настрана (от играта) картите с еднакви символи в горният ляв ъгъл, след което всеки играч подрежда ветрилообразно картите си с лицевата част към себе си и предлага на седящия му отляво играч да изтегли една от тях. Ако изтеглената карта допълва някоя от двойката карти, чиято втора част държи, така образуваната двойка карти с еднакви символи се изваждат отново настрана от играта.

С отстраняване на образуваните двойки карти броят на картите в играта постепенно намалява, докато всеки от играчите се освободи от картите си и напусне играта, а първият освободил се от всичките си карти е победител.

При последователното изтегляне на карти, картата "Черен Петър", която не можем да отстраним (защото е единична карта и няма двойник) непрекъснато променя притежателя си и последният играч, в когото остане картата "Черен Петър" изпълнява желание на победителят - да изпълни стихче, да изиграе танц или да се направи на някакво животно и раздава картите за следващата игра.

Кой ще бъде "Черният Петър"?

Играта на карти "Черен Петър" предлага забавление за цялото семейство, но също така стимулира асоциативното мислене при децата.

Винаги актуални и интересни, картите са чудесен подарък за всяко дете.

Потопете се във вълшебния свят на Хари Потър с голямо разнообразие от продукти ето ТУК>>.

Информация за "Карти за игра Черен Петър - Harry Potter"
  • SKU 5036905043502
  • Производител Winning moves
  • Времетраене минути 5
  • Брой играчи 2-8
  • Брой части 25
  • Възраст от 4
  • Колекция Harry Potter
  • Марка Winning moves