Боички за рисуване

54 резултата

Страница

54 резултата

Страница

Скицник, четки, палитра за смесване на цветовете, вода, моливник… не забравяйте и най-важния елемент, който ще е нужен за създаването на красива творба – боичките за рисуване.

В тази категория ще откриете предложенията на Orange center за темперни, маслени, акрилни и акварелни бои за рисуване в разнообразни комплекти, които предоставят възможност за създаване на безкраен брой творби и картини. 

Но какво трябва да знаете за боите, които избирате, преди да започнете процеса на рисуване? Тук ще откриете повече полезна информация. 

Какви видове бои за рисуване предлагаме и за кого са подходящи?

Водни боички за деца или професионални акварелни бои, темперни, акрилни – в тази категория ще откриете всякакъв тип бои, които биха могли да бъдат нужни за часовете по рисуване в училище или за моментите за творчество у дома. 

Събрахме на едно място няколко от особеностите на всеки тип боя заедно с препоръки в какви случаи да ги използвате:

Акварелни бои

По-често наричани водни бои, акварелните боички са предпочитани от родителите с деца в училищна възраст. Те са се наложили като подходящ избор предимно заради цената на този тип бои. 

Цветовете при тях лесно се смесват едни с други и от палитра с шест багри могат да се създадат множество други. Въпреки това с водните боички се работи трудно – грешките лесно си проличават, а отнема усилие да се заличат.

За да бъде максимално улеснен процеса на рисуване с акварелните бои, предложенията в тази категория се предлагат в здрави и удобни за ползване кутии, а много от боите могат да се почистват лесно при замърсяване на текстилни повърхности. 

Най-често акварелите се използват върху хартия или картон. 

Темперни бои

Когато работите с темперни бои, много по-лесно получавате високо ниво на покривност. Те изсъхват по-бавно и позволяват да се надграждат по-лесно и безпроблемно. 

Обикновено този тип бои се продават в бурканчета или тубички, които запазват за по-дълго цветовете и предотвратяват изсъхването им. 

Подходящи са за рисуване върху редица повърхности, наред с традиционните хартия и картон. Тях можете да използвате спокойно върху керамични творения – интересен факт е, че дори в Египет са се използвали темперни бои за рисуване върху саркофазите.

В категорията ще откриете множество предложения за темперни бои, които безпроблемно да поверите на децата, защото са създадени по специална формула, която позволява след изсъхването им да могат напълно да се измият.

Акрилни бои

Акрилните бои са сравнително нов метод за рисуване, който взима най-доброто от водните и маслените бои. 

Бързо изсъхват, подходящи са за допълването на детайли, но трудно цветовете могат да се наслагват един върху друг. Едновременно с това пък лесно се почистват и създават красив краен резултат, без да носят неприятен аромат по време на работата.

Особено важно е да знаете, че с акрилни бои не може да се работи върху мазни повърхности.

Защо да се доверите на Orange center?

В книжарница Orange ще откриете голямо разнообразие от боички за рисуване - темперни, акварелни, акрилни в удобни опаковки за училище, но и такива, с които ще искате да творите и Вие вкъщи. 

Тук можете да закупите редица арт продукти, които ще бъдат нужни на Вашия млад ученик, но освен тях можете да изберете сред творческите материали за себе си или сред тези, подходящи за подарък. 

Освен блокчета, моливници и скицници в онлайн книжарницата по всяко време на деня можете да пазарувате за раници, несесери, играчки, канцеларски материали и продукти за организиране на работното място. 

Наред с тях в селекцията ни попада и богата палитра от настолни игри, пъзели и редица увлекателни книжни предложения от художествената и нехудожествената литература. 

Пазарувайте от OrangeCenter.bg по всяко време на деня и можете да сте сигурни, че продуктите ще пристигнат до Вас в най-кратък срок. А при поръчки на стойност над 49,80 лева доставката е безплатна за цяла България. 

Виж повече