Сметало

5 резултата

5 резултата

В тази категория ще откриете всички модели, които се предлагат в Orange, за продукта, помогнал на безброй деца да се научат да броят и изчисляват – сметалото.

Ако търсите идея за подарък за първолаче, искате да инициирате любовта на детето към математиката чрез забавни игри и привличащи окото цветовете, сред изложените продукти тук може да откриете нещо подходящо.

Историята на сметалото

Неслучайно множество поколения си спомнят да са използвали сметалото в часовете по математика – то служи за прости изчисления от множество години насам. Дори можем да категоризираме сметалото като един от най-важните инструменти в развитието на човешката цивилизация. 

Най-старото открито сметало се е използвало от древните вавилонци около 300 г. пр. н.е. и е било изработено от дърво, метал и камък. По-късно се появява така нареченият ацтекски компютър, включващ дървена рамка и царевични зърна, с които по-лесно да се извършват изчисления.

Въпреки че днес сметалото се използва главно от децата на предучилищна възраст, по начало то имало много по-важна функция, предшестваща тази на модерния компютър. То се е използвало за търговски и инженерни пресмятания, при които се е изисквало високо ниво на точност.

Предшественикът на съвременната дъска за смятане, наричана абак, се появява за първи път в Китай през 1200 година. Там са го наричали ​​суанпан, а в Япония - соробан.

Днес сметалото продължава да се използва, въпреки че съществуват множество помощни средства за пресмятане. Използва се предимно от децата, за да научат по лесен и увлекателен начин да броят и да разпознават цветовете, а на по-късен етап и да извършват разнообразни аритметични пресмятания - събиране, изваждане, умножение и деление на десетични числа.

Какви видове сметала предлагаме и за кого са подходящи?

Изработени от дърво или от пластмаса, с красиви цветове и с разнообразни дизайни – такива са продуктите, които ще откриете в тази категория.

Сметалата, които Orange center предлага, са създадени да бъдат ценен помощник в училищната работа на децата. Събрали сме предложения в различни ценови диапазони, но всички от тях се подчиняват на високи изисквания за качество.

Изберете компактен пластмасов модел, подходящ за ежедневна употреба и лесно пренасяне или пък инвестирайте в красива изработка и издръжливи материали с дървените сметала.

Сред тях ще откриете такива в по-голям размер, които не само предлагат нов тип употреба под формата на игра с образователен елемент, но и функционират като красива декорация за детската стая. Това е така, защото подбраните модели от този тип се открояват с наситени цветове, набавени от нетоксични бои.

Когато изберете такъв дългосрочен вариант, можете да закупите сметало за дори най-малките и то да продължи да бъде полезно за детето по време на първите години от училищния му живот. 

Защо да се доверите на Orange center?

За да помогнете на детето да усвои нова информация по увлекателен начин и да подбудите интереса му към ученето, сметалата, които се предлагат в Orange center, ще Ви бъдат от полза.

Ако искате да го зарадвате с някоя интересна образователна игра или забавна играчка; ако искате да го подготвите за училище и да му закупите раница и всички пособия, които да попаднат в нея – и в тези сценарии продуктите в нашата онлайн книжарница ще Ви помогнат.

Ние предлагаме различни ученически пособия, като например:

  • тетрадки;
  • ножици;
  • линийки;
  • химикалки;
  • гумички и още много други.

Но освен покупки за малчугана тук ще откриете много предложения за себе си и за останалите Ви близки. Селектирайте следващото си четиво с многообразните книжни предложения в категориите на художествената и нехудожествената литература.

Изберете пишещи материали за себе си и продукти за Вашето работно място и хобитата Ви. Харесайте кои да бъдат следващите настолни игри или пъзели, с които цялото семейство да се забавлява, наред с продукт, подходящ за подарък за близък.

Предложенията в онлайн книжарницата на Orange Ви очакват по всяко време на деня, а Вие можете да очаквате те да пристигнат до Вас в най-кратък срок. При поръчки на стойност над 49,80 лева пък доставката е безплатна за цяла България.

Виж повече