17,00 лв.

Зарито с костите

Дженифър Лий Каръл
Сиела
Изчерпано количество
17,00 лв.

Вълнуващ исторически роман, в чийто център е легендарният Уилям Шекспир.

Всички загадки, свързани с Уилям Шекспир и неговите драми, живот и епоха, са тема на този съвременен роман, чиято криминална интрига ни пренася от Лондон през Аризона и Ню Мексико до Харвард в Бостън, а оттам в Испания и родния град на Шекспир Стратфорд на Ейвън.

През 18-ти век е известен текстът на днес вече изгубената пиеса на Шекспир “Карденио”. След убийства и палежи на шедьоври и редки издания, след установяване на връзката на Шекспир със съвременника му Сервантес и с други прочути личности на епохата, ръкописът е открит от една млада шекспироведка...

Литературата като строго документиран роман за Шекспир, прочетен през 21-ти век, ни въвежда в противоречивите съдби на великия драматург и на най-близките до него хора, потопени в автентична драма на любов, коварство и интригантство в ренесансова Англия.


Дженифър Лий Каръл е учила в Харвард, Оксфорд и Станфорд. Тя е професор по английска литература и автор на исторически изследвания за 18-ти век. Романът й “Зарито с костите” е световен бестселър и една от най-четените книги за Шекспир и елизабетинска Англия.

Информация за "Зарито с костите"
  • Език Български
  • Брой страници 503
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2010
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Дженифър Лий Каръл

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация