15,00 лв.

Живот в зоната на преход

Д-р Джеймс Холис
15,00 лв.

Читателите на д-р Холис го познават като проникновен мислител с дълбоки и изкусни прозрения за вътрешното развитие на човека.
В Живот в зоната на преход разширява обхвата на своето внимание, като разглежда връзката между вътрешните борби у човека и бързите промени в съвременната реалност. Книгата ще ви научи как да ползвате инструментите на дълбочинната психология, класическата литература, философията, сънищата и митовете, за да получите достъп до ресурсите, в които са намирали подкрепа нашите предци в най-тежките си моменти.
Чрез тези подходи за вътрешно изследване ще получите достъп до своя локус на познанието – изворът на дълбока устойчивост, който е извън егото, винаги е на наше разположение и може да ни укаже пътя, за да ни върне към императивите на нашата душа.
Въпреки че много от съвременните предизвикателства са уникални, пътят пред нас като индивиди и общество винаги ще зависи от неизмеримия ни потенциал за творчество, мъдрост и връзка с една реалност, която е по-голяма от самите нас. Тук няма
да намерите лесни отговори или успокоения. И въпреки това между страниците на Живот в зоната на преход ще откриете основания за надежда.
Можем да намерим източници на подкрепа в моментите, в които тя не идва отникъде – учи Холис. – Когато понесем непоносимото, преминаваме през пустинята и се озоваваме в живителен оазис, за който изобщо не сме знаели.

Книгата представлява въведение в дълбочинната психология за широката публика и предлага решение на следните проблеми:
Какви са причините за ръста на тревожността в наше време
Защо социалните институции не се справят с проблема
Какво е дълбочинна психология, нейните принципи и практики
Какво можем да научим от литературата и фолклора
Какви са нашите задачи
Кои са основните концепции на юнгианската психология

Авторът представя холистичната рамка на човешката психика, която обяснява как промените в енергията, чувствата и мечтите са свързани със социалната функция и психопатологията.

Информация за "Живот в зоната на преход"
  • Брой страници 240
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор САЩ
За автора

Няма добавена информация