Егмонт
9,99 лв.

500 мечтани пътешествия - част 4. Надалеч и нависоко

Колектив
Егмонт
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
9,99 лв.

Всяко пътуване има начало. Понякога започва в мрачен неделен следобед, когато проблясва мечта за нещо, различно от всекидневието. Друг път изниква в непринуден разговор с приятели, сериозно обсъждане на семейната ваканция или от небрежен поглед към туристическа брошура в пощенската кутия. Копнежът по далечните земи може да се пробуди от прекрасна книга - като това изключително издание на National Geographic, което отваря сетивата към непознатото и побеждава страховете от него. Уникалните снимки, цветните карти, полезните съвети и споделените преживявания показват света какъвто е - необятен с чудесата на природата и богатството на култури и традиции.
Всяко пътуване започва от някъде - често от страница първа.

"500 мечтани пътешествия" представя най-вълнуващите туристически дестинации в девет глави, тематично обединени в четири части:

  • По вода и суша
  • Пътища и приключения
  • Културни развлечения и културни изкушения
  • Надалеч и на високо


Да гледате света отвисоко отдавна не е привилегия, а лесно осъществимо преживяване. Но да се потегли нависоко, често изисква мъничко кураж. Продължението на главата "Надалеч и нависоко" предлага разнообразни идеи - от екстремните "хели-ски" за смелчаци в Алпите до по-традиционното, но също страхотно, изчакване с асансьора на Айфеловата кула.
Много са посоките в главата "На колела". Какво ще изберете: Магистралата през ледените полета в канадската тундра или Околовръстния път на Исландия? Дори да сте добър шофьор, не забравяйте, че пътищата по френската Ривиера са невероятно красиви, но и много трудни. Ако искате необичаен маршрут, заложете на прехода от Лисабон до Порто. Смело напред, но карайте внимателно!
Вълнуващо е да се върнете по пътя на мислители, завоеватели и поети. Ще разберете по-добре Лев Толстой, обикаляйки "неговите" места из някогашна Москва. Ще осъзнаете могъществото на Александър Велики, като изминете славния му маршрут из днешна Турция. "по техните стъпки" не случайно е избрана да бъде финална глава. Нали най-добрият начин да предскажем бъдещето е да научим повече за миналото.

Информация за "500 мечтани пътешествия - част 4. Надалеч и нависоко"
  • Език Български
  • Брой страници 416
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2006
За автора

Няма добавена информация