10,00 лв.

Аборигенските шамани

А. П. Елкин
Шамбала Букс
Изчерпано количество
10,00 лв.

Австралийските аборигени имат най-дълготрайната културна история от всички племена и народи на земята магическата им традиция съществува без прекъсване повече от 40 000 години. Времето на Съновиденията или Времето преди Времето е аборигенската религия и култура - тази хилядолетна устна традиция описва истории за драматични събития как е възникнал универсумът, как Създателят е сътворил хората и какво е тяхното място в Космоса.

Австралийските аборигенски шамани - "мъдрите мъже" или "мъжете с висок статус" описват "божественото издигане" за срещата с "небесните богове" като Баяме, Гойн и Бунджил. Много от съществуващите сред аборигенските шамани ритуални инициации, шаманските преживявания на "умиране и съживяване" имат паралели с модерните НЛО контакти и "отвличането и обучението".

"Избраният шаман бива взет от "духовете" и "убит" ритуално, след което преживява изумително пътешествие, за да срещне "небесния бог". После бива върнат към нов живот - като племенен шаман. Ритуалната смърт и съживяване, отвличането от могъщи същества, ритуалното отнемане и връщане на части от тялото, имплантирането на магически кристални артефакти, енергетизирането, трансформацията и просветлението - тези и много други феномени се срещат в аборигенската шаманска традиция.

Изследването на знаменития австралийски антрополог проф. Елкин запознава със:

- странните ритуали по "правенето" на шаманите

- тяхното отвличане и обучение

- начина им на живот, техните свещени тотемни места

- митичните същества, които ги обучават и им помагат

- шаманските техники, които използват, за да лекуват, да се противопоставят на черните магьосници, да пътуват между световете и да контактуват с духовете

- магическите способности, които овладяват.

Информация за "Аборигенските шамани"
  • Брой страници 243
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2001
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация