25%
Промо цена 16,50 лв. Редовна цена 22,00 лв.

Ариадна

Дженифър Сейнт
Orange books
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
Промо цена 16,50 лв. Редовна цена 22,00 лв. Спестяваш 5,50 лв.

Ариадна, принцесата на Крит, от дете слуша разказите на своята дойка за богове и герои и посреща зората от красивия си дансинг. Под разкошния дворец обаче неизменно отеква тропотът от копитата на нейния брат Минотавър – чудовище, което умилостивяват с кървави жертви.

Когато на острова пристига атинският принц Тезей, за да унищожи звяра, Ариадна съзира в зелените му очи не заплаха, а възможност за бягство. Тя се опълчва на волята на боговете, изменя на своето семейство и на страната си и рискува всичко в името на любовта. Ариадна помага на Тезей да убие Минотавър. Но дали решението ѝ ще доведе до щастлив край? И какво ще стане с любимата ѝ сестра Федра, която остава в Крит?

Хипнотичен, развихрящ въображението и неустоимо магичен, романът на Дженифър Сейнт „Ариадна“ разказва нов епос, който поставя в центъра на историята забравените жени от гръцката митология, устремени към един по-хубав свят.

Информация за "Ариадна"
  • Език Български
  • Брой страници 408
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Размер см 13 х 20 см.
Дженифър Сейнт
За автора

Дженифър Сейнт е автор на бестселър романи.  

Публикува дебютния си роман „Ариадна“ през 2021 година. Книгата попада в списъка с бестселъри на The Sunday Times и става финалист в класацията на Goodreads за най-добрите фентъзита за 2021 година.  

Втората ѝ книга „Електра“ също попадна в списъка с бестселъри на The Sunday Times, а третата ѝ книга „Аталанта“ предизвиква вълнението на читателите още преди публикуването си.  

Днес Дженифър Сейнт живее в Уоркшир, Великобритания със съпруга си и двете си деца, където продължава да пише.