25%
Промо цена 16,50 лв. Редовна цена 22,00 лв.

Електра

Дженифър Сейнт
Orange books
Наличен
Оценка 3.0 от 2 гласа
Промо цена 16,50 лв. Редовна цена 22,00 лв. Спестяваш 5,50 лв.

Атреевият род е прокълнат. Поколения са белязани от несекваща омраза и насилие. Това е история за три жени, чиято съдба е неразривно свързана с проклятието, и за изменчивата природа на хора и богове.

Когато се омъжва за Агамемнон, Клитемнестра пренебрегва коварните слухове за неговия род – за потомците на Атрей. Ала в навечерието на Троянската война Агамемнон извършва невъобразимо предателство към съпругата си и тя е принудена да се изправи пред проклятието, което тормози рода им от незапомнени времена.

В Троя принцеса Касандра е надарена с дарбата на ясновидка, но и тя е прокълната: никой не вярва на нейните пророчества. Когато Агамемнон пристига с войската си и Касандра прозира каква съдба ще сполети любимия ѝ град, тя е безсилна да предотврати надвисналата трагедия.

Електра, най-малката дъщеря на Клитемнестра и Агамемнон, копнее само баща ѝ да се завърне невредим у дома. Възможно ли е обаче тя да избяга от кървавата история на своя род, или и нейната съдба е обвързана с кърваво насилие?

Информация за "Електра"
  • Брой страници 376
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 13 x 20 см.
Дженифър Сейнт
За автора

Дженифър Сейнт е автор на бестселър романи.  

Публикува дебютния си роман „Ариадна“ през 2021 година. Книгата попада в списъка с бестселъри на The Sunday Times и става финалист в класацията на Goodreads за най-добрите фентъзита за 2021 година.  

Втората ѝ книга „Електра“ също попадна в списъка с бестселъри на The Sunday Times, а третата ѝ книга „Аталанта“ предизвиква вълнението на читателите още преди публикуването си.  

Днес Дженифър Сейнт живее в Уоркшир, Великобритания със съпруга си и двете си деца, където продължава да пише.