23,00 лв.
Предстоящо

Аталанта, меки корици

Дженифър Сейнт
Orange books
Предстояща наличност
23,00 лв.

Когато се ражда принцеса Аталанта – дъщеря вместо очаквания и желан син – баща ѝ я изоставя в планината да умре. Ала тя оцелява. Отгледана от мечка и закриляна от Артемида, Аталанта расте на воля в дивата гора сред нимфите на богинята. Всички те обаче трябва да изпълняват единствената заръка на своята господарка: никога да не познаят любовта към мъжете, в противен случай с тях е свършено.

Аталанта обича красивия си горски дом, ала сърцето ѝ копнее за приключения. И когато Артемида ѝ предлага шанса да се сражава в нейна прослава рамо до рамо с аргонавтите, най-страховитите воини на света, Аталанта веднага се съгласява. Походът на аргонавтите в търсене на златното руно е изпълнен с почти непреодолими премеждия, но изгубената принцеса доказва, че по нищо не отстъпва на мъжете, редом с които се сражава. А когато въпреки предупреждението на Артемида в сърцето ѝ пламва любов, Аталанта започва да се съмнява в добронамереността на богинята. Ще успее ли да се завърне в горския си дом, или ще бъде завинаги прокудена от Артемида? Ще успее ли да завоюва легендарно място в света на мъжете, без да изневери на сърцето си? Ще успее ли да съхрани духа си и да остане все толкова свободолюбива?

Информация за "Аталанта, меки корици"
  • Брой страници 376
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2024
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 13 х 20 см.
Дженифър Сейнт
За автора

Дженифър Сейнт е автор на бестселър романи.  

Публикува дебютния си роман „Ариадна“ през 2021 година. Книгата попада в списъка с бестселъри на The Sunday Times и става финалист в класацията на Goodreads за най-добрите фентъзита за 2021 година.  

Втората ѝ книга „Електра“ също попадна в списъка с бестселъри на The Sunday Times, а третата ѝ книга „Аталанта“ предизвиква вълнението на читателите още преди публикуването си.  

Днес Дженифър Сейнт живее в Уоркшир, Великобритания със съпруга си и двете си деца, където продължава да пише.