17,99 лв.

Бъди моя! Порочни страсти: Яма. Отец Сергий

Александър Куприн,  Лев Толстой
17,99 лв.

Съществуването на публични домове в Русия в началото на ХХ век е съвсем обичайно явление, както е обичайно и разпалването на сериозни страсти около обитателките им. Героините на Куприн, красивите проститутки Жени, Паша и Люба, са в центъра на тези страсти, а една от тях замисля ужасно отмъщение за целия мъжки род.

Повестта „Яма“ (1909 г.) улавя в детайли и описва с психологическа дълбочина яркото и реалистично битие на всяка една от героините. По волята на съдбата тези жени се превръщат в играчки в ръцете на безскрупулни мъже, а писателят задава въпроса: Къде е спасението, кой може да измъкне от ямата на порока и безнадеждната тъга тези жени?

Повестта на Лев Толстой „Отец Сергий“ (1911 г.) е откровен разказ за изкушението, ревността и похотта, за тайните демони, съществуващи във всеки от нас. Героят на повестта е обикновен военен, който решава да се раздели с миналото си и да се замонаши, но пътят на това прераждане е ужасно дълъг и труден. За Лев Толстой тази история е много лична и отразява негова представа за вярата и изкуплението.

Информация за "Бъди моя! Порочни страсти: Яма. Отец Сергий"
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор Русия
  • Поредица Библиотека за четене
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация