15,00 лв.

Колекция Хемингуей, том 9: Безкраен празник

Ърнест Хемингуей
Унискорп
Наличен
Оценка 5.0 от 4 гласа
15,00 лв.

Девети том от поредицата "Колекция Ърнест Хемингуей".

Поредният том от колекцията включва възстановеното издание на едно от най-харесваните произведения на писателя – "Безкраен празник". Освен познатите текстове читателят ще се запознае и с нови, които се превеждат за първи път. Някои от вече издадените материали са с алтернативен край или с възстановени части, отпаднали при предишни издания. Томът е обогатен с много снимки, бележки и допълнителни фрагменти от личния архив на фамилия Хемингуей и от Колекция "Хемингуей" в библиотеката "Джон Ф. Кенеди" в Бостън.

"За една книга се съди дали е добра, по това колко качествен е материалът, който авторът решава да изреже от нея в окончателния ѝ вариант."
Ърнест Хемингуей

"Не се налага да отидете до Париж, за да го почувствате, достатъчно е да прочетете „Безкраен празник” и книгата ще ви отведе там."
Шон Хемингуей

Информация за "Колекция Хемингуей, том 9: Безкраен празник"
  • Език Български
  • Брой страници 224
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2013
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 12 x 20 см.
Ърнест Хемингуей
За автора

Ърнест Хемингуей е един от най-известните американски писатели, автор на романи и кратки разкази, носител е на Нобелова награда за литература (1954 г.) и награда Пулицър през 1953 г. за книгата му „Старецът и морето“. Той е бил част от така нареченото „Изгубено поколение“ - група от американски бележити литератори, които живеели в Париж и други европейски страни в периода от края на Първата световна война.