15,00 лв.

Далечно плаване

Вирджиния Улф
Унискорп
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 3 гласа
15,00 лв.

Дебютният роман на великата Вирджиния Улф.

В първия си роман, написан с преклонение към английската литература, Вирджиния Улф изцяло е съсредоточена в темата и сюжета. "Далечно плаване" излиза през април 1915 г. и проследява група англичани, които плават към Южна Америка. Сред тях е и Рейчъл Винрейс – невинно момиче, потопено изцяло във въображаемия свят на книгите и музиката, но съвсем незапознато с реалния свят на любовта, брака и секса. Скоро свободният ѝ дух е впримчен от страстта ѝ към Терънс Хюет. Голямата им любов ги подтиква към годеж, след който се намесват други сили на съдбата.

"Далечно плаване" е плод на големи литературни и интелектуални натрупвания у младата Вирджиния Улф, но и на две епохи – викторианската и модерната – които се сблъскват в нейното творчество.

Вирджиния Улф е британска романистка и есеистка, която заради репутацията си е смятана за една от най-изтъкнатите фигури в модернистката литература на 20 век. Между Първата и Втората световни войни Улф е значителна фигура в лондонското литературно общество и член на кръга "Блумсбъри".

"Има нещо традиционно и същевременно модерно в духа на тази книга - чувството ѝ за хумор, усещането за иронията на нещата, остротата на чувствата и оригиналният сюжет.'
Обзървър

"Най-накрая имаме книга с въздействената сила на "Брулени хълмове", същите неподправени страсти, но пътищата към сърцата са вече други, модерни."
Е. М. Форстър

Информация за "Далечно плаване"
  • Език Български
  • Брой страници 416
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2014
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 12 x 20 см.
Вирджиния Улф
За автора

Вирджиния Улф е британска романистка и есеистка, смятана за една от най-изтъкнатите фигури в модернистката литература на 20 век.

Сред най-известните ѝ творби са романите „Мисис Далауей“, „Към фара“ и „Орландо“, както и монографичното есе „Собствена стая“ със знаменитата сентенция „Една жена трябва да има пари и собствена стая, ако иска да пише проза.“