10,00 лв.

Дивото зове

Джек Лондон
Захарий Стоянов
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
10,00 лв.
Джек Лондон (1876-1916) си отива от белия свят ненавършил 40 години. Равносметката за литературата е: 17 години, посветени на художественото слово, и наследство от 50 книги - романи, повести, разкази, статии, репортажи, пиеси. Не всички издържат проверката на времето, но най-добрите се четат и до днес по целия свят. В тях има описание и на трудното му детство, и на още по-трудната му младост той не успява да остарее; те съчетават поезията на суровата девствена природа, романтиката на безкористното мъжество и тежките физически и морални изпитания.
 
Произведението, донесло му и пари, и слава, е признатата за класика в жанра повест „Дивото зове". Това е историята на кучето Бък- баща му е санбернар, майка му - овчарка; той е едър, с дълга копринена козина и бели зъби. Подобно на мощния ритъм на вечността, у него звучи ту гласът на миналото, ту на настоящето; редува се като прилив и отлив, като смяната на годишните времена.
ключови думи: Задължителна учебна литература, класика, Книги за студените дни, Литература за 8 клас, Приятелствата в книгите
Информация за "Дивото зове"
  • Език Български
  • Брой страници 112
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2017
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 x 20 см.
Джек Лондон
За автора

Джек Лондон е писател, роден в САЩ през 1876г. и починал 1916г. Още от малък му се налага да се справя с всякакви трудности в живота и затова основната тема в произведенията му е темата за физическото и морално оцеляване.