12,00 лв.

Хронология на Средновековието

Мишел Цимерман
Рива
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
12,00 лв.

Университетският преподавател медиевист Мишел Цимерман поднася цялостна хронология на едно хилядолетие, уникална като обхват на време и пространство - от V до XVI век, от Франция, през Англия, Италия, Испания, Централна Европа, Балканите, скандинавските страни, Близкия и Далечния изток, до Империята на инките. В тази бурна и нерядко противоречива картина на борби за оцеляване, за влияние и надмощие своето място и роля е намерила и малката България.
В строг и ясен порядък са посочени определящите събития, процесите и тенденциите, именитите личности, белязали тогавашната епоха и предначертали идните времена. С едри щрихи, без обаче да изпуска от поглед важното, авторът рисува многозначния и многоизмерен облик на Средновековието - политика, стопанство, култура, научни открития, религия, йерархични взаимоотношения, преселения, прекрояване на граници, формиране на националните държави, зараждане на мисловни модели, на стилове в изкуството...
Безспорна е справочната стойност на Хронологията на Цимерман, но може би по-съществено е познанието, което дава за един отрязък история, и ключа към разбиране и правилно тълкуване на последвалите столетия до ден-днешен. Защото "Тъмните" векове са основата, в която се корени модерното развитие на човечеството.

Информация за "Хронология на Средновековието"
  • Брой страници 288
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2011
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация