17,99 лв.

Играчът на рулетка

Фьодор М. Достоевски
Паритет
Ограничена наличност
17,99 лв.

Достоески, греховете, изкушенията и как се ражда една забележителна история само за 26 дни.

Романът се нарежда до едни от най-ярките образци на световната класика и е известен колкото и останалите произведения на Достоевски.

Не е тайна, че Достоевски е бил пристрастен към хазарта, най-вероятно заради това романът му „Играчът на рулетка“ е с автобиографичен характер. Написването му има интересна история. По време на престоя си във Висбаден писателят остава без пукната пара, заради пагубната си страст. Това го принуждава да сключи договор с издателство, който го задължава да напише роман само за… 26 дни. Достоевски e принуден да намери стенограф на когото да диктува своя роман и така да се вмести в срока на издателя.

Писателят предприема подобна крачка за първи път в живота си, но тя предопределя съдбата му и става причина да срещне Анна Сниткина – жената, която се превръща в негова муза и съпруга.

Основната сюжетна линия в романа е страстта към хазарта, но Достоевски разглежда в детайли и редица други човешките страсти: похотта, парите, властта.

Книгата е част от поредицата "Библиотека за четене" от издателство "Паритет".

Информация за "Играчът на рулетка"
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор Русия
  • Поредица Библиотека за четене
  • Размер см 13 х 20 см.
Фьодор М. Достоевски
За автора

Фьодор М. Достоевски

Виж всички заглавия от автора
Фьодор Михайлович Достоевски е руски писател и публицист, най-известен със своите романи „Престъпление и наказание“ и „Братя Карамазови“.
 
Литературното творчество на Достоевски изследва човешката психика в тревожните политически, обществени и духовни условия на руското общество през 19 век.