18,00 лв.

История на Сицилия

Жан-Ив Фретинье
Рива
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
18,00 лв.

Трудно бихме открили територия, на която се редуват толкова бляскави цивилизации и която е обитавана от толкова различни народи! От Античността до наши дни в Сицилия процъжфтяват прочути гръцки полиси, властват Римската и Византийската империя, ширят се мюсюлмански владения. Завладяна от шепа рицари от Нормандия, тя минава последователно под властта на Германската империя, на Испания и на клон от династията на Бурбоните. Вече 150 години е в обединена Италия, но съхранява редица специфики и не винаги е съгласна безпрекословно с Рим.

Земя с богата и изключително своеобразна културна история, но също така жертва на редица предразсъдъци, Сицилия е пълноценен и напълно самостоятелен обект на изследване. В това отношение книгата на Жан-Ив Фретинье няма равна на себе си както по дълбочината на анализите, така и по многообразието на фактите, които предлага.

Жан-Ив Фретинье е доцент в Университета в Руан, защитил докторат по съвременна история в Института за политически изследвания /Париж/, член на културния институт Екол Франсез в Рим. Специалист по история на Италия през XIX и XX в.

Информация за "История на Сицилия"
  • Език Български
  • Брой страници 432
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2013
  • Размер см 16 x 23 см.
За автора

Няма добавена информация