29,00 лв.

Кървави поля - Европа между Хитлер и Сталин

Тимъти Снайдър
Рива
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
29,00 лв.
Европа между Хитлер и Сталин е изпълнена с кървави поля.
 
"Кървави поля" е обявена за най-добра книга на годината от: "Тhе Atlantic", "Economist", "Financial Times", "Independent (London)", "New Republic", "BBC History Magazine", "New Statesman (London)", "Seattle Times", "Telegraph (London)", "Jewish Forward", "Reason Magazine".
"Историята на териториите, които наричам "Кървави поля", е част от историята на Източна Европа. Ако тезата ми е правилна, съдбата им ще хвърли известна светлина и върху съдбата на други части от този регион. Водещият метод в моята книга е връщането към политическата география чрез анализ на границите в човешките изживявания. През проучвания период - 30-те и 40-те години на XX век, държавните граници се променят многократно, променят се и имперските очертания, а още по-често варират границите на империите, обект на въжделенията и на нацистка Германия, и на Съветския съюз.
В този контекст ни занимава особената зона, в която нацисткият и съветският проект се преливат и чието население живее и при двете системи. Защото именно в тази зона са убити близо 14 милиона души, именно в нея се извършват деянията на Холокоста."
Из книгата
Информация за "Кървави поля - Европа между Хитлер и Сталин"
  • Език Български
  • Брой страници 488
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Размер см 16 x 23.3 см.
За автора

Няма добавена информация