14,00 лв.

Кратка история на фашизма

Иниго Болинага
Сиела
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 3 гласа
14,00 лв.

Хроника на едно от най-важните политически движения в историята на ХХ век: главни действащи лица, ключови събития, различни европейски диктатури и появата в Америка на режими, които за да постигнат целите си, прибягват до насилие и държавни преврати.

 

В „Кратка история на фашизма” се разглежда неговото развитие след Първата световна война и бързото му разрастване в годините между двете големи войни. Акцентира на завземането на властта от Мусолини с похода към Рим, на проваления опит за преврат на Хитлер през 1923 г. и победата му на демократичните избори десет години по-късно, както и на различните движения от същия тип, възникнали в Европа през 30-те години на миналия век в страни като Полша, Гърция и Испания.

Отлично запознат с темата, Иниго Болинага анализира установяването на тези насилствени режими, които предизвикват Втората световна война и причиняват най-големите трагедии в човешката история. Запознава ни и с малко известния факт: след предполагаемия му разгром през 1945 г., отново надига глава най-напред в кървавите южноамерикански диктатури, а после и в европейските политически партии.

Авторът разшифрова кода на истинската същност на фашизма и неговото точно определение. Едно цялостно проучване на най-известните и разнообразни аспекти на фашизма, представено с убедителен и раздвижен стил на повествование.

Информация за "Кратка история на фашизма"
  • Език Български
  • Брой страници 202
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2011
  • Размер см 16 x 23 см.
За автора

Няма добавена информация