3,20 лв.

Малкият принц

Антоан дьо Сент-Екзюпери
Скорпио
Изчерпано количество
3,20 лв.

Изданието е съкратено, илюстрирано издание, подходяща за деца на 6 - 8-годишна възраст.

Откъс:

"Цялата тази планета била с размерите на къща и на Малкия принц се налагало да се грижи за нея - всеки ден да почиства три вулкана, а също така и да откъсва семенцата на боабабите, защото - ако планетата е много малка, а боабабите - многобройни, те биха я пръснали с корените си. Малкият принц винаги поддържал добре реда на своята планета"

Информация за "Малкият принц"
  • Клас 4, 6
  • Брой страници 12
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2020
  • Националност автор Франция
  • Размер см 22 x 23 см.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
За автора

Антоан дьо Сент-Екзюпери

Виж всички заглавия от автора

Антоан дьо Сент-Екзюпери е френски писател и авиатор, известен най-вече с философско-поетичния разказ „Малкият принц“ и книгите си „Нощен полет“, „Земя на хората“, „Боен пилот“, „Южната поща“ и „Писмо до един заложник“.

Антоан дьо Сент-Екзюпери е роден на 29 юни 1900 г. в старо френско благородническо семейство. По-голяма част от младостта си прекарва в замъка Сен Морис дьо Ременс. Там той открива другата голяма страст на живота си – авиацията.

Неговите романи, без да са напълно автобиографични, са вдъхновени от жизнения му път на пилот. Най-значителният му литературен успех е философско-поетичната приказка „Малкият принц“ – разказ с изключителна хуманност, която и в наши дни не е изгубила своята актуалност.