53%
Промо цена 7,00 лв. Редовна цена 15,00 лв.

Машенка

Владимир Набоков
Колибри
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 1 глас
Промо цена 7,00 лв. Редовна цена 15,00 лв. Спестяваш 8,00 лв.

Известен най-вече с творбата си Лолита, Набоков има и други класически произведения.

„Машенка“, дебютният роман на Набоков, който сега за първи път излиза на български, е издаден през 1926 г. под псевдонима В. Сирин и екранизиран във Великобритания през 1987 г. от режисьора Джон Голдшмит.

Двайсетте години на XX век. Пансион в Берлин, където неколцина руски емигранти пребивават в сянката на миналото, с бледа надежда за едно неизвестно бъдеще и с тъга и копнеж по прокудилата ги Русия. Ненадейно съдбата поднася скъп дар на потъналия в призрачното ежедневие Лев Глебович Ганин. В снимката на жената на своя съсед, която пристига след броени дни, той съзира лика на първата си любов. В съзнанието му оживяват някогашните сърдечни трепети на фона на идилични картини на родната земя и покълва увереност, че е възможно сияйните дни да се върнат. Ала само за да осъзнае съвсем скоро с болка и горчивина, че онова „там и тогава“ може да съществува единствено в топлите обятия на спомена.

„Машенка“ е изящно изваян носталгичен портрет на изгнаничеството и на любовта в двете ѝ най-силни и ярки проявления – към избраницата на сърцето и към родината.

Информация за "Машенка"
  • Език Български
  • Брой страници 144
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор Русия
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация