Егмонт
19,90 лв.

Пътеводител National Geographic: Рим

Майкъл Броуз, Сари Гилбърт
Егмонт
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
19,90 лв.

Със своите 272 страници, повече от 160 прекрасни фотографии и 21 подробни цветни карти, пътеводителят на Нешънъл Джиографик "Рим" не е просто справочник, който да ви упъти как да стигнете до столицата на Италия и кои нейни забележителности да посетите. Ако в наши дни все още е вярна фразата, че всички пътища водят към Рим, тази книга ще ви помогне да откриете своя собствен уникален път към сърцето на древния град и ще ви помогне да опознаете онези кътчета от него, до които туристите рядко достигат.

Авторите Сари Гилбърт и Майкъл Броуз са истински американци, които - както много други свои съотечественици, са погледнали Рим за първи път с очите на пътешественици. И повече не са могли да се откъснат от него. Сари Гилбърт защитава дисертация за външната политика на Италия, установява се в сърцето на старинния квартал Трастевере и повече от 20 години работи като кореспондент на големи американски вестници и списания. Майкъл Броуз работи дълги години в областта на мъжката мода. Но страстта му към историята и изкуствата го провокира да започне да води екскурзии за гости на града. В момента преподава история в американското международно училище "Св. Стефан".

Книгата, която двамата са написали, съчетавайки интересите и впечатленията си е изключително увлекателна дори само за четене. Текстът е разделен според различните райони на града, като са предложени обиколки за опознаване на райони с голяма културна стойност, но не са пропуснати и някои от големите "любови" на Рим - кафето, сладоледът и местата за разходка в свободните дни. И всичко това е "овкусено" с множество пикантни подробности

Информация за "Пътеводител National Geographic: Рим"
  • Език Български
  • Брой страници 272
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2009
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация