25,00 лв.

Пътеводител за омагьосани земи

Маргарита и Цветин Шущаркови
25,00 лв.

За дванайсет месеца пеш, на автостоп, понякога и с волски впряг, този пътеводител на волния бродяга ще ви научи как да разгадаете посланията на Буда сред бирмански монаси с кървавочервени зъби, да се спасите от военната хунта на Мианмар, докато стопирате из забранени зони и да запазите стомаха си здрав след едни от най-причудливите ферментирали ястия на Изтока.

Страниците му ще ви преведат из един Тайланд, който малко туристи са виждали – ще танцувате с магьосници, ще получите вещерски амулети, ще попаднете в опиумите зони на Златния триъгълник сред наркотрафиканти и планински племена, ще откриете най-дивите плажове на Андаманско море, докато ви гонят стършели убийци. Вече ще сте неразделна част от Вълшебния керван, когато примитивни отровни стрели на ловци на глави профучават покрай очите ви на остров Борнео, а джунглите на Малайзия ви придърпват с лианите си в задушните си екваториални обятия, за да ви научат на праисторическите си уроци. Кръвта ще се смрази във вените ви, когато на броени крачки от вас прозвучи рев на тигър.

Ако сте следвали съветите на Пътеводителя и сте съумели да оцелеете до този момент, Индонезия ще ви очаква за обиколка на своите 17 хиляди острова със вулканични фойерверки, шайки престъпници и проникновения за смъртта.

Джунглата, океанът, вулканите, манастирите, светогледът на азиатците от Югоизтока и племенният живот носят съкровища на всеки търсач на единството с природата, на пътуванията в собствената душа, на истинския лик на Земята и хората ѝ.

Присъединете се към голямото трансазиатско пътешествие на Маги и Цветин, чийто Керван се спуска в още една година на нечувани приключения.

Цитати от книгата:

Гората винаги ни е привличала по особен начин. Животът в дивото е отварял десетки врати във вътрешния ни свят. Зов от дълбините, който очаква своя отговор. Ако не тръгнем, никога няма да разберем тайната на клокочещия стремеж в нас. Този път последната глава от великата книга на джунглата, която започнахме да четем в Тайланд, се е разлистила с особено сияние пред очите ни.

Бласиус ни уверява, че зоната е напълно безопасна. Не така мисли обаче, индонезийският пътешественик Раду, който точно си опъва палатката до нашата. Преди лягане той очертава магичен кръг с пръчка около бивака си, тъй като се носят слухове, че плажът е обитаван от злонамерено джудже, което понякога дърпа краката на заспалите.

Информация за "Пътеводител за омагьосани земи"
  • Брой страници 459
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор България
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Маргарита и Цветин Шущаркови

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация