26,99 лв.

Bulgarian Voices (CD)

26,99 лв.

Perunika Trio, кръстен на Перуника, славянската богиня на дъжда и вечната красота, е подходящо базиран в Лондон, градът на дъжда. Триото е създадено в началото на 2006 г. от Евгения Георгиева и бързо печели признание и популярност сред любителите на акапелната вокална хармония, черпейки вдъхновение от древните български вокални традиции и църковнославянските песнопения.

След одобрения от критиката дебют "Introducing Perunika Trio" и няколко трансформации, групата продължава да изследва богатия и многостранен фолклор на Южна България - земята, където езическото и християнското се сливат в неизличимо цяло. Макар и сравнително малък, районът е подразделен на по-малки фолклорни региони със собствен "глас", диалекти и стилове на пеене.

Сега триото представя красивите и тайнствени български гласове - традиционни български песни с изключителна акапелна вокална хармония, черпещи вдъхновение от древните български вокални традиции и църковнославянски песнопения. „Селски, без да е прекалено романтичен, съчетаващ деликатес, подобен на мадригал, с мрачна източноправославна духовност.“ - Дейли Телеграф

Съдържание:

1. Snoshti Sum Minal, Kuzum Elenke
2. Ta Ne Se Si, Mome, Naspalo
3. Rano Mi E More
4. Tri Byulbyula Peyat
5. Na Horoto
6. Proshtavay, Mamo
7. Malo Selo
8. Zalibih Si Edno Libe
9. Peperuda
10. Po Jutva
11. Izgreyala Yasna Zvezda
12. Angel I Moma
13. Velichanie Bogorodichno
14. Paune Forkat

Информация за "Bulgarian Voices (CD)"
  • SKU 5019396291126
  • Времетраене минути 40
  • Изпълнител Perunika Trio
  • Носител CD
  • Година 2020
  • Лейбъл Independent