16,90 лв.

По пътя към върха - Историята на Христо Проданов

Димитър Димитров
Българска история
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
16,90 лв.

Много и  вдъхновяваща информация и богат снимков материал от живота на Христо Проданов - алпинистът, останал завинаги на върха.

22 април 1984 е паметна дата в българската история. Броени часове, след като става първият българин, стъпил на Еверест, Христо Проданов загива. Самостоятелното му безкислородно изкачване по Западния хребет превръща алпиниста в легенда и олицетворява целия му жизнен път.

Книгата на Димитър Димитров не е просто поредната биография на знаменития български алпинист, макар да е единственото актуално издание по темата.
В „По пътя към върха“ читателят може да проследи нелеката житейска съдба на Проданов – от порутената родна къща в Карлово до перлата на Хималайската корона.
Проведените интервюта от автора с близки и колеги на Христо Проданов разкриват нови свидетелства за личния му и професионален път. Повествованието ни отвежда зад кулисите на българския алпинизъм и представя ролята на комунистическата партия в неговото развитие.

„По пътя към върха“ е книга за достойнството и морала, смелостта и саможертвата, упоритостта и силната воля. Качества, които са важни не само в алпинизма, но и в живота на всеки човек.
В изданието е поместен и богат снимков материал от архива на покойния Аврам Аврамов – ръководител на експедицията Еверест’84.

Информация за "По пътя към върха - Историята на Христо Проданов"
  • Брой страници 272
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2020
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация