16,00 лв.

Повелителят на мухите

Уилям Голдинг
Сиела
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
16,00 лв.

Насилие, жестокост и подлост в името на оцеляването.

Възрастните спасяват децата, но кой ще спаси възрастните?

Когато самолет катастрофира на самотен остров, единствените оцелели са малка група момчета. Първоначалните им опити да намерят помощ от цивилизования свят и правилата, които си измислят, за да оцелеят, бързо се разтапят в бруталност, жестокост и диващина.

Една от най-обичаните класики на всички времена се завръща отново на български език, за да ни напомни за загубата на невинността и злото, което се крие във всеки от нас. 

„Един ден, след като бях прекарал двайсет минути в това да вадя книги от рафтовете, надписани „За млади читатели“, и да ги връщам по местата им, библиотекарката ме попита какъв тип книга търся. Помислих по въпроса. След това запитах – може би по случайност, може би по божествено провидение – което отключи остатъка от живота ми. „Имате ли истории за това какви са децата наистина?“ Тя се замисли, след това отиде до онази част от Пътуващата библиотека, означена „За възрастни“, и извади тънко томче. „Пробвай това, Стиви – каза тя. – И ако някой те попита, кажи, че си го намерил сам. Иначе ще си навлека голяма беля на главата.“ Стивън Кинг

Информация за "Повелителят на мухите"
  • Език Български
  • Брой страници 256
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2017
  • Размер см 15 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация