19,95 лв.

Приключенията на Дон Кихот

Мигел де Сервантес
Хеликон
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 3 гласа
19,95 лв.

Едно уникално издание на вечната класика покорила света "Приключенията на Дон Кихот", Впуснете се в това вълнуващо приключение заедно с рицаря с леген за бръснене на главата, стара ризница и копие.

Едва ли има по-подходяща книга за възрастни, която да се преразкаже за деца. Защото главният герой в нея Дон Кихот е едно пораснало дете. И едва ли има по-подходящ български художник от Ясен Гюзелев, който да я илюстрира. Защото със своето изключително майсторство той "дописва" и тази велика творба - както вече направи с "Алиса в Страната на чудесата", "Алиса в Огледалния свят" и "Приключенията на Пинокио".
Ала освен за деца, това изящно томче е и за всички, които вече имат в библиотеките си различни издания на Рицаря на печалния образ. Сложено редом до тях, то ще е още един скъп приятел в колекциите им от любима литература.
Приятно четене и гледане, малки и големи читатели!

Информация за "Приключенията на Дон Кихот"
  • Език Български
  • Брой страници 32
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2016
  • Националност автор Испания
  • Размер см 30 x 21 см.
Мигел де Сервантес
За автора

Мигел де Сервантес

Виж всички заглавия от автора

Мигел де Сервантес Сааведра е световноизвестен испански романтист, драматург и поет. Извествен е с романа си "Дон Кихот". Книгата е смятана за първия съвременен европейски роман. Сервантес е роден в Испания през 1547г. Постъпва в испанската морска пехота. По време на военната му служба е пленен от алжирски пирати за 5 години и така става роб.