56%
Промо цена 11,00 лв. Редовна цена 25,00 лв.

Роден да оцелява: Най-добрите техники за оцеляване в дивата природа

Беър Грилс
Вакон
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
Промо цена 11,00 лв. Редовна цена 25,00 лв. Спестяваш 14,00 лв.

След Наръчник за оцеляване в живота, Оцеляване в дивата природа и Кал, пот и сълзи, можем спокойно да твърдим, че Беър Грилс е Роден да оцелява.

Катастрофите могат да се случат и често се случват. Никой от нас не е имунизиран срещу внезапните обрати на съдбата. „Роден да оцелява“ е практичен наръчник със съвети за оцеляване, който ще ви помогне да се справите и при най-лошия сценарий.

От страниците на тази книга ще научите как да си построите сигурен подслон с подръчни материали, как да запалите огън без кибрит, как да се придвижвате и ориентирате във всякакви терени и още цял куп изпитани техники за оцеляване в дивата природа. Експертът по оцеляване Беър Грилс ни показва, че, въоръжени с правилните знания и несломимата воля да се спасим, всички ние имаме потенциала да се справим с невъобразими предизвикателства – от прекосяване на смъртоносни реки и убиване на отровни змии до среща с мечка гризли и избягване на лавина.

Без значение дали се намирате на непристъпните планински склонове, насред гъстата джунгла, ледената пустош или бурния океан, с помощта на съветите на Беър ще можете да се изправите срещу дивото... и да оцелеете. Тази книга не само може да спаси живота ви някой ден, тя е и учебник за тайните на дивата природа, който ни напомня, че всички ние сме родени да оцеляваме.

"Само когато се завърна в дивата природа, се чувствам жив. Започвам да чувствам онзи ритъм в мен, сетивата ми се настройват спрямо заобикалящата ме среда; започвам да виждам в тъмното, да разпознавам ароматите на гората, да различавам източен от западен вятър. Ставам човек отново, ставам такъв, какъвто ме е създала природата. „Дивото“ ми помага да се освободя от всички въображаеми вериги, с които ме е оковало обществото, от цялата агресия, която виждам по улиците, от равнодушието на хората, останали без надежди и мечти.

Природата успява да извади на показ моята истинска същност. Когато се нуждая от пространство, от време за себе си, когато страдам и ме боли, къде търся утеха? Търся я в планините. Намирам тишина и покой там. Чувствам се у дома си." 

"Никой не може да надмине по издръжливост смелия алпинист и приключенец Беър Грилс." в. „Сън“

Информация за "Роден да оцелява: Най-добрите техники за оцеляване в дивата природа"
 • SKU 9786197300376
 • Преводач Йоана Недева, Кристалина Илиева
 • Тегло кг 0.54
 • ISBN 9786197300376
 • Автор Беър Грилс
 • Издателство Вакон
 • Език Български
 • Брой страници 256
 • Вид корица Мека
 • Година на издаване 2018
 • Националност автор Великобритания
 • Размер см 17 x 24 см.
Беър Грилс
За автора
Едуард Майкъл „Беър“ Грилс, роден на 07 юни 1974 г.е британски пътешественик, писател и телевизионен водещ. Най-известен е с предаването си Born Survivor. Той е един от най-младите британци, изкачили Еверест – на 23 години.
Живее в Северна Ирландия до 4 годишна възраст, докато семейството му не се премества в Бембридж, Англия.В един от епизодите на Ultimate Survival, когато снима с холивудския актьор Уил Феръл, казва, че сестра му е дала прякора „Bear“, когато е бил само на една седмица. Грилс е учил последователно в Итън Хаус (Eaton House), Ludgrove School, Итънския колеж (Eton College) и завършва Лондонския университет (University of London).