33,00 лв.

Сън в алени покои, том 2

Цао Сюецин
Изток-Запад
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
33,00 лв.

Една незабравима история за китайската култура писана повече от десетилетие и веднъж завършена е определена за роман на хилядолетието.

Написването на "Сън в алени покои" е отнело повече от десетилетие на Цао Сюецин. По обем произведението е приблизително два пъти по-голямо от "Война и мир" на Л. Н. Толстой, по значимост го определят за "Роман на хилядолетието". Още преди да бъде довършена, книгата става любима на всички и нейните преписи се търсят и разпространяват из цял Китай.
"Сън в алени покои" е титаничен опит да се съберат песъчинките на величествената китайска култура, които вятърът на времето отнася в невъзвратимото минало. Всяка национална литература би трябвало да има такъв "Сън", такъв величествен опит да събере всичко от себе си в едно-единствено произведение.
"Сън в алени покои" е роман, но и същинска енциклопедия: в него е изобразен с тънки подробности животът на китайското общество от XVIII век - от висшето общество до нисшите класи, от императора до просяка. В книгата са вплетени знания от областта на архитектурата, изкуствата, митологията, религията, социално-правилните отношения, държавната администрация, музиката и театъра, поезията и калиграфията - и дори традиционното кулинарно изкуство и медицина на Китай. 

Информация за "Сън в алени покои, том 2"
  • Език Български
  • Брой страници 608
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2016
  • Националност автор Китай
  • Размер см 15 x 22 см.
За автора

Няма добавена информация