12,95 лв.

Тетрадката

Никълъс Спаркс
Пергамент Прес
Наличен
Оценка 4.7 от 16 гласа
12,95 лв.

Световния бестселър на Никълъс Спаркс.

Една незабравима любовна история...

Понякога една любовна история така пленява сърцата ни, че престава да бъде просто история и се превръща в преживяване, което става част от собствения ни живот. "Тетрадката" е такава книга. Тя е възхвала на страстта, която може да бъде неостаряваща и вечна, разказ, който ни трогва до сълзи и отново, и отново ни кара да вярваме в истинската любов.

Ной Калхун се е завърнал в Северна Каролина след края на Втората световна война, преследван от спомена за момичето, което е изгубил преди повече от десетилетие. Ели Нелсън, жена от висшето общество, скоро ще се омъжи за обещаващ млад адвокат, но не може да спре да мисли за момчето, което преди много време е откраднало сърцето ѝ. Така започва историята за една любов, която е толкова упорита и дълбока, че може да превърне трагедията в триумф и дори има силата да сътвори едно чудо.

Никълъс Спаркс е роден в Омаха, Небраска. Днес е един от най-четените съвременни автори - само в Америка са продадени над 31 милиона екземпляра от неговите книги.
Неслучайно го наричат "хроникьор на човешката душа". С шумен успех са приети неговите романи "Писмо в бутилка", "Тетрадката", "Незабравима разходка", "Нощи в Роданте" и "С дъх на канела", "Един ден, един живот" и "Последна песен".

Информация за "Тетрадката"
  • Брой страници 200
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2009
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 11 x 17
Никълъс Спаркс
За автора
quote icon

Любовта често е там, където най-малко очакваме да я намерим...

Американски писател, роден на 31 декември 1965 година в Омаха, Небраска, САЩ. Семейството му пътува и често смeня местоживеенето си до 1973 г., когато  се установява във Феър Окс, Калифорния. Там той учи и живее до 1984 година. Заминава за университета Норт Дам в Индиана, след като печели пълна стипендия. След завършване на университета работи различни неща като брокер на недвижими имоти, келнер, реставратор на къщи и други. През свободното си време пише романи, повечето то които не публикувани. През 1989 се жени за съпругата си Кейти, от която има пет деца - Ландън, Майлс, Райън, Лекси и Савана. През 1994 той написва своя първи бестселър „Тетрадката“, вдъхновен от истинската история на бабата и дядото на съпругата му. След това написва още много известни романи, които са преведени на над 35 езика, голяма част от тях са и филмирани. Интересно е, че Авторът използва имената на децата си за главни персонажи в своите романи.