Търсене
10.231.71.16-3.235.22.210

Чанти за през рамо

Чантите през рамо са се превърнали в голяма част от ежедневието ни и от нашия стил. Те комбинират удобството на раницата, но в много по-компактни размери. Чантите през рамо могат да се използват както за училище, така и за спорт, разходки, работа и много други. Чантите през рамо, които можете да намерите в книжарници Orange center, са изработени от висококачествени материали и предлагат удобство и комфорт за Вашето ежедневие.

Защо да изберете чанти през рамо?

Чантите през рамо са страхотни. Не само, че те ни позволяват да пренасяме най-важните неща от ежедневието ни, но и позволяват лесно комбиниране с дрехите ни. Те са стилни и удобни, като се предлагат в различни размери, форми и шарки. Чантите през рамо са универсален аксесоар, който може да се впише идеално както в мъжкия, така и в женския гардероб. Определено чантите през рамо са нещо, от което всеки има нужда.

Избирането на чанти през рамо не е лесна задача. Често хубавите чанти през рамо не са достатъчно ергономични или удобни и обратното - удобните чанти не са от най-красивите. Но при нас, в книжарници Orange Center, можете да намерите чанти през рамо, които са не само функционални, но и с красив и модерен дизайн. Те са подходящи както за малки, така и за големи.

Как да изберем най-подходящата чанта през рамо?

Пазарът е препълнен с най-различни видове чанти през рамо. Именно затова е важно да обръщате особено внимание при избирането им, за да може покупката Ви да бъде дългосрочна и издръжлива инвестиция. Ние от книжарници Orange Center искаме да Ви помогнем в успешното избиране на чанта през рамото. Има няколко неща, които трябва да вземете под внимание при купуването на чанта през рамото.

Чанти през рамото с лесен достъп

За разлика от раниците, които трябва да се свалят, за да се отворят, чантите през рамо позволяват лесен достъп до нещата, които са Ви необходими. Ние Ви препоръчваме чантата през рамо да разполага с лесно закопчаване, което обаче да Ви предлага надеждност и сигурност. Циповете на чантите през рамото трябва да се плъзгат гладко и да не заяждат, както и да позволяват откопчаване с една ръка, като оставя другата Ви ръка свободна да я придържате. Ако чантата през рамо е оборудвана с каишки, то те трябва да предлагат лесно откопчаване и закопчаване. Препоръчваме Ви да избирате чанти с магнитно затваряне.

Чанти през рамо с отделения

Съдържанието на чантите през рамо често се размества при употребата им. Често чуваме как нещата в чантата ни се местят като се движим, навеждаме, обръщаме и при много други движения. Именно затова те трябва да разполагат с отделения, които да контролират движението на нещата, които носим. Ние Ви препоръчваме да си търсите чанти през рамото, които предлагат множество и различни джобове, които да позволяват и затваряне с цип, както и прегради. Това ще Ви осигури удобство и комфорт във всеки един момент.

 • По-добра организация на пространството

Освен това, преградите и джобовете Ви помагат да организирате по-добре пространството си и да намирате всичко, което Ви е нужно само за секунди. На всички ни се е случвало да ровим няколко минути, докато си открием ключовете. Е, при чантите през рамо с прегради и джобове, този проблем е лесно разрешен.

 • По-добро разпределение на тежестта

Преградите на чантите през рамо помагат също така за по-доброто разпределение на тежестта. Отделенията ще попречат на по-обемните неща да се скупчат на едно място и да създадат допълнителна тежест. Това е изключително важно, защото този тип чанти използват само едното рамо от тялото и прекомерната тежест може да доведе до различни проблеми. Това предимство е важно и за ученическите чанти през рамото, защото детската физика е много по-податлива и не трябва да се прилага небалансирано натоварване на тялото. Именно затова ние Ви съветваме да се доверите на книжарници Orange Center при избора на най-добрите чанти през рамо на пазара!

Чанти през рамо с качествени презрамки

Начинът, по който една чанта през рамо се представя зависи главно и основно от качеството на презрамката. Именно за това трябва да залагате на качеството, защото тънката презрамка на тежка чанта през рамото може да доведе не само до дискомфорт, но и до здравословни проблеми.

 • Регулируеми презрамки

Повечето изделия предлагат регулируеми презрамки, което позволява на чантата през рамо да бъде лесно позиционирана на оптималната височина, в зависимост от ръста на човек. По този начин можете свободно да сменяте рамото, на което носите чантата си, без да Ви пречи на свободното движение. Всички чанти през рамо, които можете да намерите в книжарници Orange Center се предлагат с лесно регулируеми презрамки.

 • Широки презрамки - правилният избор

За да бъде една презрамка качествена и удобна, тя трябва да бъде възможно най-широка, за да осигурява на чантата през рамо по-голям комфорт. Тесните презрамки, както и веригите и въжетата, прилагат много по-голямо напрежение в областта на рамото и често са неудобни за носене, ако чантата през рамо е пълна. За оптимален комфорт, ние Ви предлагаме да избирате чанти през рамо с подплънка на презрамката. Тя осигурява допълнителен комфорт и лекота на рамото.

Предпазни мерки при носене на чанти през рамото

Ученическите чанти през рамото често могат да бъдат прекалено тежки. Затова ние от книжарници Orange Center Ви съветваме да изградите навик на децата си да изпразват чантата си след училище и отново да я подготвят за следващия ден. По този начин можете да бъдете сигурни, че детето Ви няма да носи излишни неща, които допълнително да правят чантата през рамо по-тежка. Това, разбира се, важи и за възрастните. Ние от книжарници Orange Center Ви препоръчваме внимателно да преглеждате Вашата чанта през рамо, за да може да сте сигурни, че не носите нищо излишно и тежко!

Носене на чантите през рамо

Не забравяйте при носене на чанта през рамото да не забравяте регулярно да сменяте страната, от която я носите. Ако в рамките на един ден носите Вашата чанта продължително време, то тогава през няколко часа сменяйте рамото, на което я носите. По този начин ще разпределите по-добре тежестта на чантата от двете страни на тялото и няма да прилагате ненужно натоварване само на едното рамо. При продължителни периоди на носене препоръчваме, също така, да разтегнете максимално презрамката, за да носите чантата през врата на рамото през цялото време. По този начин разпределяте тежестта много по-ефективно не само между рамената, но и върху торса.

Препоръчително тегло на чантите през рамо

Въпреки че чантите през рамо са направени за пренасяне на всякакви неща, ние Ви препоръчваме да внимавате какво слагате в тях. Пълната чанта през рамото трябва да бъде внимателно следена и периодично реорганизирана, защото често дребните неща я правят все по-тежка и по-тежка. Ние Ви съветваме, чантата Ви през рамо да не достига повече от 10% от общото Ви тегло, като същото важи с пълна сила и за ученическите чанти. Оптималното тегло на чантата през рамото не трябва да бъде повече от 5% от теглото на притежателя ѝ.

Съвети какво да не носите в чантите през рамо

Както вече споменахме, трябва да внимавате какво носите в чантите през рамо. Ние сме избрали няколко неща от нашето ежедневие, които препоръчваме да избягвате да носите във Вашите чанти.

 • Книги с дебели корици

Сред тези неща на първо място се подреждат книгите с дебели корици. В никакъв случай не Ви казваме да не четете! Напротив. Но при избирането на следващото си четиво внимавайте с теглото му. Например една книга от 300 страници с меки корици ще тежи между 350 и 370 грама, докато същото произведение, но напечатано с твърди корици променя тежестта си на 500-520 грама. Често имаме достатъчно време докато пътуваме за работа да прочетем част от книгата, която сме започнали. Но Ви препоръчваме при купуването на книги да избирате такива с меки корици, които да не утежняват допълнително чантите през рамо. Ако, обаче, имате книги с твърди корици, ние Ви съветваме да ги носите в отделна торбичка в ръка или на противоположното рамо, за да може да създадете баланс между тежестите.

 • Бутилки с минерална вода

Сред нещата, които Ви препоръчваме да не носите в чантите през рамо, са и пълните бутилки с вода или други течности. По принцип разликата между милилитри и грамове не е толкова голяма, но всичко зависи от това, което пренасяте. Ако в чантата си през рамо носите бутилка от 500 мл. с минерална вода, то това добавя още половин килограм тежест. Съответно литър и половина вода са равни на още килограм и половина тежест за Вашето рамо! Именно затова ние Ви съветваме да избягвате носенето на пълни бутилки с течности във Вашите чанти през рамото и вместо това ги сложете в торбичка, до любимата Ви книга.

 • Фотоапарати

Повечето професионални фотоапарати изискват множество допълнителни елементи, като обективи, светкавици и много други. Именно затова, често се предлагат със специализирани чанти и раници за пренасяне. Ние Ви съветваме да избягвате пренасянето на фотоапарати и подобен тип техника в чанти през рамото, защото те често са тежки и прилагат допълнително напрежение в тялото.

 • Стотинки

Стотинките са неразделна част от нашето ежедневие, но не трябва да прекаляваме с тях. Често, дребните монети са по-големи като тегло, от колкото като стойност. Именно затова ние от книжарници Orange Center Ви съветваме да не носите толкова стотинки в себе си и в чантите през рамо.

 • Чадъри

В определени части на земното кълбо чадърите са част от всекидневието на хората. При нас, обаче, не е точно така и затова ние Ви съветваме да носите чадъри в чантите през рамо само при нужда. Те не само заемат повече място, но и създават допълнителна тежест на рамото. Именно затова ние Ви препоръчваме преди да излезете да се посъветвате с прогнозата за времето и да оставите чадъра вкъщи!

 • Козметични принадлежности

Мъжете определено няма да носят четка за коса или грим в чантите си през рамо, но това често се случва на дамите. Въпреки че много хора казват “красотата изисква жертви”, няма нужда да натоварвате тялото си с излишни неща в чантата. Именно затова ние от книжарници Orange Center Ви препоръчваме да не носите толкова много козметични принадлежности в чантите през рамото.

Нашите чанти през рамо

При нас можете да намерите чанти през рамо за ученици и работещи. Освен това, в книжарници Orange Center предлагаме и торбички, чанти за храна, сакове и много други. Също като ортопедичните раници, чантите през рамо могат да бъдат на поредицата, любима на Вашето дете - като Замръзнало кралство, Мики Маус и много други.

 • Чанти за храна

Чантичките за храна са изработени от висококачествени материали, които са подходящи за пренасянето както на храни, така и на различни видове напитки. Те са изключително удобни и практични, защото позволяват пренасяне както на ръка, така и през рамото, с помощта на каишка. Вътрешността им е изработена от изометричен материал, който осигурява термоефект и предпазва храната от влага, топлина, мръсотия и други външни фактори. Чантите за храна са оборудвани с едно отделение, което се отваря и затваря посредством двупосочен цип. В самото отделение има отворено мрежесто джобче за пренасяне на по-малки изделия и торбички. Чантите за храна са удобни както за училище, така и при организирани екскурзии и разходки.

 • Спортни чанти през рамото

Спорните чанти през рамото са удобни, както за ежедневието, така и при тренировки, танци и други спортни занимания. Освен това, те са идеалното решение за пренасяне на багаж за кратки почивки. Те са оборудвани с две къси дръжки, към които може да се добави и дълга презрамка за през рамото. Тези изделия разполагат, най-често, с едно голямо отделение, което се закопчава с помощта на цип.

 • Торбички

Торбичките са подходящи за пренасяне на различна спортна екипировка за ученици. Тя може да бъде идеалното допълнение на ортопедична раница или чанта през рамото. Торбичките са подходящи и за възрастни, като позволяват носене на принадлежности за фитнес, йога, танци и други спортни занимания. Торбичките се затварят с връзки, като предоставят и възможността за носене, както като раница, така и на едно рамо.

Доверете се на книжарници Orange Center в избора на най-качествените чанти през рамото на пазара!

Защо да изберете чанти през рамо?
Как да изберем най-подходящата чанта през рамо?
Чанти през рамото с лесен достъп
Чанти през рамо с отделения
Чанти през рамо с качествени презрамки
Предпазни мерки при носене на чанти през рамото
Носене на чантите през рамо
Препоръчително тегло на чантите през рамо
Съвети какво да не носите в чантите през рамо
Нашите чанти през рамо

Виж повече Виж по-малко