12,95 лв.

Великият Гетсби, ново издание, твърди корици

Ф. Скот Фицджералд
Хеликон
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
12,95 лв.

Този прекрасен роман може да се чете десетки пъти и никога да не омръзва на запленения му читател. Защото освен сдържания си, точен и през сълзи хлъднокръвен език, Фицджералд притежава едно рядко качество - да е неизтощим романтик.
Текстове като този за пореден път ни убеждават, че голямата литература живее във и извън времето. Достатъчно е вътре в гърдите ни онова нещо, което всеки от нас назовава с различни думи, да не е угаснало и да разпръсква деликатната си свеетлина над нашите вчерашни и утрешни помисли и дела.

Информация за "Великият Гетсби, ново издание, твърди корици"
  • Брой страници 190
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Ф. Скот Фицджералд

Виж всички заглавия от автора

Франсис Скот Фицджералд (1896–1940) е американски писател, който пръв нарича 1920-те години в САЩ „Ерата на джаза“ и описва най-ярко живота и хората през онова бурно десетилетие.

С красивата си съпруга Зелда Сеър, Фицджералд изживява години на интензивен светски живот и щедро харчене на пари. В началото на една от неговите истории Фицджералд пише, че „богатите са различни от вас и мен“. Той обрисува света на привилегированите в своите романи, от които „Великият Гетсби“ (1925) е най-известен. През 1926 „Великият Гетсби“ е пригоден за сцена и се играе в Ню Йорк. Същата година сценарият е продаден и за филмова адаптация. Първата филмова версия на „Великия Гетсби“ е направена същата година.