19,00 лв.

Войната на Хана

Джан Елайсбърг
Изток-Запад
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 1 глас
19,00 лв.

Исторически роман, вдъхновен от истински събития - за отговорността на учените и съдбата на техните открития.

Берлин, 1938 г.
Брилянтната физичка Хана Вайс е на ръба на най-голямото откритие на XX век – разделянето на атома. Тъй като е жена, при това еврейка, постиженията ѝ са омаловажавани, пренебрегвани и дори присвоявани от немските ѝ колеги. Когато обаче избухва войната, Хана разбира, че откритията ѝ може да дадат най-мощното оръжие в ръцете на Унищожителя на еврейския народ.

Ню Мексико, 1945 г.
Майор Джак Дилейни каца в пустинята на Ню Мексико с мисия: да залови шпионина в свръхсекретната ядрена лаборатория в Лос Аламос, който подава кодирана информация на нацистките учени. Главният заподозрян е загадъчната Хана Вайс – един от водещите експерти в екипа на Робърт Опенхаймер, работещ върху създаването на най-мощното оръжие, което ще предопредели изхода на войната. В трите дни разпити, в които се опитва да разграничи истината от лъжата, Джак разбира, че с Хана си приличат повече, отколкото си е представял. В един момент границите се размиват и разпитващ и разпитван разменят ролите си. Нищо не е такова, каквото изглежда.

Вдъхновена от истинската история на жената, която Айнщайн нарича Майката на атомната бомба, книгата разказва за безсмъртна любов и велики открития, но и за отговорността на големите учени пред историята.

Зашеметяваща художествена възстановка на последните месеци от Втората световна война.
Кейт Куин, автор на „Мрежата на Алис“

Завладяващ разказ за истина, която отдавна е трябвало да види бял свят.
Марта Хол Кели, автор на „Люляковите момичета“

Информация за "Войната на Хана"
  • Език Български
  • Брой страници 288
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2020
  • Националност автор САЩ
  • Поредица Красноглед
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация