Историята на едно малко момче от Етиопия, което бива осиновено в шведско семейсто и това как се превръща в световно известен готвач и ресторантьор.
Покоряващата история на един знаменит шеф-готвач започва с простичък ритуал - всеки съботен следобед малко момче, което обича готвенето, отива до къщата на баба си, за да й помогне в приготвянето на печено пиле за вечеря. Бабата е шведка, а момчето е от етиопия, осиновено е от шведско семейство и като порастне ще стане световноизвестният нюйоркски шеф-готвач и ресторантьор Маркус Самуелсон.
Доста знаменити готвачи имат завладяваща житейска история за разказване, но нито една не може да надмине тази
~ The Wall Street Journal
Маркус Самуелсон предлага несравнима история, стаена смелост и лиричен, дискретно бляскав стил - както в кухнята, така и на страниците на романа си. Харесах книгата му толкова, толкова много.
~ Габриел Хамилтън, автор на романа "Кръв, кости и масло"
Заедно с ресторант Ред Роостер в Харлем се появи един шеф-готвач, който вдъхна нов живот и даде нов поглед на идеята какво значи да си американец. В своите славни ястия, а сега и в тази книга, Маркус Самуелсон разказва една история, която минава отвъд расовите национални разделения, за да стигне до основите на семейството, надеждата и същински добрата храна.
~ Бил Клинтън, президент на САЩ
The information below is required for social login