18,00 лв.

Yes, Chef. Съдбата на един звезден готвач

Маркус Самуелсон
Гурме Пъблишинг
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 4 гласа
18,00 лв.

Историята на едно малко момче от Етиопия, което бива осиновено в шведско семейсто и това как се превръща в световно известен готвач и ресторантьор.

Покоряващата история на един знаменит шеф-готвач започва с простичък ритуал - всеки съботен следобед малко момче, което обича готвенето, отива до къщата на баба си, за да й помогне в приготвянето на печено пиле за вечеря. Бабата е шведка, а момчето е от етиопия, осиновено е от шведско семейство и като порастне ще стане световноизвестният нюйоркски шеф-готвач и ресторантьор Маркус Самуелсон.

Доста знаменити готвачи имат завладяваща житейска история за разказване, но нито една не може да надмине тази 

~ The Wall Street Journal

Маркус Самуелсон предлага несравнима история, стаена смелост и лиричен, дискретно бляскав стил - както в кухнята, така и на страниците на романа си. Харесах книгата му толкова, толкова много.

~ Габриел Хамилтън, автор на романа "Кръв, кости и масло"

Заедно с ресторант Ред Роостер в Харлем се появи един шеф-готвач, който вдъхна нов живот и даде нов поглед на идеята какво значи да си американец. В своите славни ястия, а сега и в тази книга, Маркус Самуелсон разказва една история, която минава отвъд расовите национални разделения, за да стигне до основите на семейството, надеждата и същински добрата храна.

~ Бил Клинтън, президент на САЩ

Информация за "Yes, Chef. Съдбата на един звезден готвач"
  • Език Български
  • Брой страници 408
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2016
  • Националност автор Швеция
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация