20,00 лв.

Замъкът (оригиналът)

Франц Кафка
20,00 лв.

За пръв път с настоящото издание, преведено от неподменения оригинал, българският читател ще има възможност да възприеме и осмисли творбата в нейния автентичен облик.

Да се преразкаже „Замъкът“ е задача почти невъзможна, колкото и прост да е неговият сюжет:
Някой си К., уморен до смърт, пристига пеш в някакво затънтено село, появявайки се буквално от Нищото. От този момент за него вече няма друга действителност освен странната и лишена от логика реалност на селото и на разпростряното върху това село всевластие на Замъка. А поведението на К., желанието му да се утвърди в тази действителност, нито е мотивирано, нито е свързано с нещо друго, освен с непрестанно движещото го чувство на странна тъга, на усещането за изоставеност, за враждебност на обкръжението му и успоредно с това – с неистовата жажда за човешка близост, за човешка топлина.

Творчеството на Кафка ни отвежда до пределите на човешката мисъл. Влагайки най-дълбок смисъл в тази дума, можем да кажем, че всичко в това творчество е изначално. Във всеки случай то излага напълно цялостно проблема за абсурда. Ако съотнесем тези заключения към тайния смисъл на „Замъкът“ и непрестореното майсторство, с което той е прокаран, ще осъзнаем цялото му величие.
Албер Камю

Сред големите творби на Кафка няма по-загадъчна и красива от „Замъкът“.
Херман Хесе

Франц Кафка (1883-1924) - касик на модернизма, пророк и икона на интелектуалния елит през ХХ век.

 

Информация за "Замъкът (оригиналът)"
  • Брой страници 392
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2020
  • Националност автор Чехия
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Няма добавена информация