12,00 лв.

Записки от подземието

Фьодор М. Достоевски
Фама
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 3 гласа
12,00 лв.

През 1864 год., преди да напише знаменитите си шедьоври – „Престъпление и наказание”, „Идиот” и „Братя Карамазови” – Достоевски създава прелестно мрачните „Записки от подземието”. Дълбоко отчужден от обществото и обладан от чувство за незначителност, безименният герой на Достоевски подлага на безмилостен анализ както себе си, така и света, в който живее – свят, ръководен от относителни и съмнителни ценности. Романът изседва темите за морала, религията, социалното неравенство и политиката, които преобладават в по-късните книги на Достоевски. По мнението но критиката, това е неговата най-новаторска творба и тя очертава разделителната линия между литературата на XIX и на XX-ти век. Освен това „Записки от подземието” предлага на читателя великолепно въведение към творческото въображение, дълбочината и психологическата проникновеност на един от най-влиятелните автори в световната литература..


Информация за "Записки от подземието"
  • Език Български
  • Брой страници 160
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2013
  • Националност автор Русия
  • Размер см 14 x 21 см.
Фьодор М. Достоевски
За автора

Фьодор М. Достоевски

Виж всички заглавия от автора
Фьодор Михайлович Достоевски е руски писател и публицист, най-известен със своите романи „Престъпление и наказание“ и „Братя Карамазови“.
 
Литературното творчество на Достоевски изследва човешката психика в тревожните политически, обществени и духовни условия на руското общество през 19 век.