14,00 лв.

21 Незаменими качества на лидера

Джон Максуел
Изток-Запад
Изчерпано количество
14,00 лв.

Какво кара хората да следват даден лидер? Защо те неохотно се подчиняват на един водач, докато на друг са готови да отдадат сърцето си и да го последват до края на света? Кое отличава водачите, които разчитат на страх и принуда, от наистина уважаваните и обичани лидери?
Разликата е в техните личностни характеристики - в тази книга са представени двадесетте и едно незаменими, крайно необходими, критично важни качества, които човек трябва първо да развие у себе си, за да стане лидерът, когото хората ще пожелаят да следват в неговите инициативи. Но няма да има голяма полза, ако само разберете кои са те - трябва да ги приложите и на практика, което е нещо съвсем различно. За тази цел след прочитането на всяка глава, ако описаното в нея качество е ваша слаба страна, отделете необходимото време за размишления върху него и започнете неотстъпно да го прилагате, ден след ден, така че да го обживеете, то да се превърне в органична част от личността ви, буквално в частица от всяка ваша клетка.
Да станеш водач изисква време, лидерството се развива всекидневно, а не за един ден. Ако искате да сте водачи, вие сте длъжни да бъдете лидери дълбоко в себе си - тогава хората ще желаят да ви следват. И когато това стане, вие ще сте в състояние да се захванете с всичко на този свят.
Джон К. Максуел е водещият експерт на Америка по въпросите на лидерството, основател на "ИНДЖОЙ Груп" -организация, която помага на хората да реализират максимално своя личностен и лидерски потенциал. Сам той е изявен лидер и един от най-влиятелните хора в Съединените щати (на 22-ро място според една класация). Всяка година Максуел говори лично пред повече от 350 000 човека на семинари във всички големи корпорации и непряко влияе върху живота на повече от един милион души чрез своите тридесет книги (с тираж над 9 милиона), касети, сайтове. В момента оглавява грандиозна програма за обучение на един милион християнски лидери.

Информация за "21 Незаменими качества на лидера"
  • Език Български
  • Брой страници 200
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2005
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация