5,00 лв.

Алкохол

Калин Терзийски
Сиела
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
5,00 лв.

Дебютният роман на Калин Терзийски, написан съвместно с Деяна Драгоева.

След стихосбирки и сборници с разкази дойде време и за дебютен роман. Той е и автобиографичен мемоар, и почти научно изследване на алкохолизма, но и сюрреалистично пътуване през нашата объркана епоха. В него има погнуса и очарование, лудост и болка, смърт и възкръсване, любов и омраза. И други важни неща, за които сме склонни да замълчим. Или да ги преглътнем. Понякога и с много алкохол.

"Деяна Драгоева е проникновен и умен журналист, писателка с нож и лупа, изследовател. Не аз я избрах да пишем заедно, а една друга жена - сляпата съдба. Без нея този роман нямаше на е същият. Тя е новата ми сестра, която чаках 38 години."
Калин Терзийски

"Роман без кокетничене и пози. Честен и тъжен не до болка, а до аутопсия. Заради черния му хумор може да умреш от смях. Романът е за възхода и падението на детството, любовта, брака и приятелството в социалния и политически ад наоколо. За лудостта да си психиатър. За болката да си санитар. За изпитанието да си писател в епоха, която се нуждае от молове. Това е роман за фалшивото спасение в алкохола и за дългото завръщане към живот без фалшификати. Роман, който е обречен да се превърне в събитие."
Стефан Иванов

Информация за "Алкохол"
  • Брой страници 352
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2010
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация