74%
Промо цена 5,00 лв. Редовна цена 18,90 лв.

Аристотел и Данте се гмурват във водите на света

Бенджамин Алире Саенц
Промо цена 5,00 лв. Редовна цена 18,90 лв. Спестяваш 13,90 лв.

Потопете се във вълнуващото продължение на една от най-обичаните тийн книги на всички времена – „Аристотел и Данте откриват тайните на Вселената“.

„– И знаеш ли, Ари, не е толкова трудно да те обича човек.
– Мисля, че съм доста труден за обичане.
– Е, време е да спреш да вярваш на всичко, което мислиш.“

Аристотел е прекарал годините си в училище в опити да остане невидим за всички – и за врагове, и за приятели. Не очаква нищо да се промени. Но чудото, наречено Данте, го повлича във вихрени промени и няма връщане назад. Сега Ари открива, че има хора, на които да разчита, че е способен да се изправи срещу тези, които го тормозят, и че гласът му може да бъде чут. И все пак се пита дали е достатъчно силен или достатъчно добър да живее в свят, който го мрази.
Защото светът, в който иска да живее, не съществува. Но изправен пред най-страшната загуба, той трябва да покаже, че е научил уроците на сърцето и че вече разбира тази непозната и позната, близка и неразгадаема дума „любов“.

„И в главата ми влезе мисълта, че любовта ми към Данте е свята не защото аз бях свят, а защото онова, което чувствах към него, беше чисто.
Не, не говорехме. Не беше нужно да говорим. Защото откривахме, че сърцето може да създава музика. И слушахме музиката на сърцето.“

Информация за "Аристотел и Данте се гмурват във водите на света"
  • Брой страници 484
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Бенджамин Алире Саенц

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация