17,50 лв.

Градът на сънуващите книги

Валтер Мьорс
Оргон
Изчерпано количество
17,50 лв.

Запленяваща история в романа "Градът на сънуващите книги" от немския автор Валтер Мьорс.

Когато кръстникът на младия поет Митоблудни умира, завещава на потомъка си малко повече от един анонимен ръкопис. Ръкописът обаче се оказва толкова изключителен, че принуждава младия Митоблудни да потърси тайната на неговия произход. Следата води към Книговището - Градът на сънуващите книги. Озовал се там, героят сякаш прекосява вратата на гигантска книжарница. Той подушва киселини, напомнящи дъха на лимонови дървета, възбуждащия аромат на стара кожа и острия интелигентен парфюм на печатарско мастило. Веднъж попаднал в книгопобъркания град, Митоблудни потъва все повече в свят, където четенето е истинска опасност, жестоките Ловци на книги ламтят за библиофилски съкровища, ужасните Книгосъздания играят своите игрички и всички се боят от мистериозен Крал на сенките...

Забележителен е паралелът с "Името на розата" на Умберто Еко - провокирайки въображението на читателя, Мьорс успява да създаде остроумна вариация на криминален роман с интертекстуално съдържание.

Валтер Мьорс е сред най-успешните комерсиални немскоезични автори днес. Творчеството му е обсъждано от критика и публика - както в самостоятелни монографии за литература, така и в интернет-пространството.
Още с излизането си в Германия книгата "Градът на сънуващите книги" печели две награди - "Вецлар" и Наградата на читателя.


"Смесица от Дж. К. Роулинг, Дъглас Адамс и Шел Силверстейн."
Уошингтън Поуст

"Калейдоскопичната образност на Валтер Мьорс е нереална и безкрайно развлекателна."
Пъблишърс Уикли

"Това е най-голямото, най-красивото обяснение в любов към четенето и литературата, явлението на годината."
Ди Велт

Информация за "Градът на сънуващите книги"
  • Брой страници 496
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2013
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация