47%
Промо цена 9,00 лв. Редовна цена 17,00 лв.

Истински характер: Епичните истории за героизъм и оцеляване, променили живота ми

Беър Грилс
Вакон
Наличен
Оценка 4.7 от 3 гласа
Промо цена 9,00 лв. Редовна цена 17,00 лв. Спестяваш 8,00 лв.
Впуснете се във вдъхновяващите истории на герои от войни и хора, които са оцелели най-смъртоносни ситуации. Една история написана от самия легендарен оцеляващ - Беър Грилс.
 
Беър Грилс вдъхновява милиони със способността си да намира изход и от най-безизходните ситуации, но кои са героичните личности, превърнали се в символ на надежда за самия него? Професионалният оцеляващ си взима кратка почивка от опасните приключения и влиза в ролята на разказвач, за да почете делата на десетки борбени мъже и жени, проявили истински характер в затягащата се хватка на смъртта.
 
Луи Замперини прекарва 47 дни на сал, устоявайки атаките на свирепи акули и вражески бомбардировачи, а когато най-сетне достига брега, попада в японски лагер на смъртта, където е измъчван в продължение на цели две години. Тежко ранена и без никаква екипировка, въоръжена единствено с волята си за живот, 17-годишната Юлиане Кьопке се изправя срещу опасностите на първичната джунгла, след като пада от самолет на 3000 метра височина. В рамките на по-малко от 72 часа Нанси Уейк изминава с раздрънкан велосипед 500 километра през окупираната от нацистите Франция, за да снабди Съпротивата със секретни кодове, които могат да предопределят изхода на войната. Арън Ралстън е принуден да отреже ръката си, за да се измъкне от затисналата го в тесен каньон скала, а капитан Джеймс Райли се храни със собствената си плът, за да оцелее в суровата пустиня.
 
Описаните в тази книга смъртоносни премеждия на приключенци, изследователи, шпиони, войници и много други героични натури са доказателство, че оцеляването не се слави с очарование и често идва на прекалено висока цена. Въпреки това, необикновените подвизи на обикновените хора ни връщат вярата, че каквито и трудности да срещаме по пътя си, във всеки един от нас дреме герой. Той просто чака да бъде събуден.
Информация за "Истински характер: Епичните истории за героизъм и оцеляване, променили живота ми"
 • SKU 9786197300000
 • Преводач Кристина Димитрова
 • Тегло кг 0.35
 • ISBN 9786197300000
 • Автор Беър Грилс
 • Издателство Вакон
 • Език Български
 • Брой страници 312
 • Вид корица Мека
 • Година на издаване 2016
 • Националност автор Великобритания
 • Размер см 14 x 21 см.
Беър Грилс
За автора
Едуард Майкъл „Беър“ Грилс, роден на 07 юни 1974 г.е британски пътешественик, писател и телевизионен водещ. Най-известен е с предаването си Born Survivor. Той е един от най-младите британци, изкачили Еверест – на 23 години.
Живее в Северна Ирландия до 4 годишна възраст, докато семейството му не се премества в Бембридж, Англия.В един от епизодите на Ultimate Survival, когато снима с холивудския актьор Уил Феръл, казва, че сестра му е дала прякора „Bear“, когато е бил само на една седмица. Грилс е учил последователно в Итън Хаус (Eaton House), Ludgrove School, Итънския колеж (Eton College) и завършва Лондонския университет (University of London).