19,99 лв.

Малкият принц

Антоан дьо Сент-Екзюпери
Orange books
Наличен
Оценка 4.9 от 46 гласа
19,99 лв.

„Всички възрастни хора са били най-напред деца.“

Пишейки тези думи преди повече от 70 години, Антоан дьо Сент-Екзюпери със сигурност не е осъзнавал колко популярни ще бъдат те. Неговата книга- „Малкият принц“, е третата най-превеждана в света (след Библията и „Пинокио“), преведена на 253 езика. Вдъхновяващата история за малкото момче, дошло от далечния астероид Б 612, пленява всеки, който я прочете, превръщайки се в едно класическо произведение.

С покупката на тази книга ти помагаш да дарим знание на децата в България. Благодарим ти!

Orange center дарява печалбата си в подкрепа на програмата на УНИЦЕФ България за образование.
 
Превод: Лъчезар Минчев
Рисунки: Антоан дьо Сент-Екзюпери
Информация за "Малкият принц"
  • Брой страници 128
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2015
  • Националност автор Франция
  • Размер см 13 x 20 см.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
За автора

Антоан дьо Сент-Екзюпери

Виж всички заглавия от автора

Антоан дьо Сент-Екзюпери е френски писател и авиатор, известен най-вече с философско-поетичния разказ „Малкият принц“ и книгите си „Нощен полет“, „Земя на хората“, „Боен пилот“, „Южната поща“ и „Писмо до един заложник“.

Антоан дьо Сент-Екзюпери е роден на 29 юни 1900 г. в старо френско благородническо семейство. По-голяма част от младостта си прекарва в замъка Сен Морис дьо Ременс. Там той открива другата голяма страст на живота си – авиацията.

Неговите романи, без да са напълно автобиографични, са вдъхновени от жизнения му път на пилот. Най-значителният му литературен успех е философско-поетичната приказка „Малкият принц“ – разказ с изключителна хуманност, която и в наши дни не е изгубила своята актуалност.