36,00 лв.

Промените в Гражданския процесуален кодекс

Колектив
Труд и право
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
36,00 лв.

Полезно съдържание за всички практикуващи юристи, актуално към 30 април 2020 година.

Тази книга Ви представя измененията и допълненията в Гражданския процесуален кодекс, направени в периода от октомври 2017 година до края на 2019 година.
В подробни и изчерпателни коментари са анализирани промените в исковото производство, в заповедното производство и в изпълнителното производство.
Специално внимание е отделено на промените в защитата срещу незаконосъобразното принудително изпълнение чрез обжалване действията на съдебния изпълнител и по исков ред.
За първи път е публикуван коментар на измененията в част Седма „Особени правила относно производството по граждански дела при действието на правото на ЕС” и на новосъздадената част Осма „Особени правила относно производството по граждански дела при действието на международни договори”.
Ценност на книгата е и задълбоченият анализ на тълкувателната практика на Върховния касационен съд за периода 2017-2019 г. по важни и противоречиво решавани въпроси на Гражданския процесуален кодекс.
В приложение е публикуван нормативният текст на Гражданския процесуален кодекс, актуален към 30 април 2020 година.
Така книгата предлага професионално тълкуване и дава насоки за прилагане на променените разпоредби на Гражданския процесуален кодекс. Тя ще бъде полезна за всички практикуващи юристи.

Информация за "Промените в Гражданския процесуален кодекс"
  • Брой страници 566
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2020
  • Размер см 16 x 23 см.
За автора

Няма добавена информация