33,00 лв.

Сън в алени покои, том 3

Цао Сюецин
Изток-Запад
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
33,00 лв.

Трети том на едно от най-значимите и обичани произведения на Китай. 

Написването на „Сън в алени покои“ е отнело повече от десетилетие на Цао Сюецин. По обем произведението е приблизително два пъти по-голямо от „Война и мир“ на Л. Н. Толстой; по значимост го определят за „Роман на хилядолетието“. Още преди да бъде довършена, книгата става любима на всички и нейните преписи се търсят и разпространяват из цял Китай.

„Сън в алени покои“ е титаничен опит да се съберат песъчинките на величествената китайска култура, които вятърът на времето отнася в невъзвратимото минало. Всяка национална литература би трябвало да има такъв „Сън“, такъв величествен опит да събере всичко от себе си в едно-единствено произведение.

„Сън в алени покои“ е роман, но и същинска енциклопедия: в него е изобразен с тънки подробности животът на китайското общество от ХVІІІ век – от висшето общество до нисшите класи, от императора до просяка. В книгата са вплетени знания от област­та на архитектурата, изкуствата, митологията, религията, социално-правните отношения, държавната администрация, музиката и театъра, поезията и калиграфията – и дори традиционното кули­нарно изкуство и медицина на Китай.

Информация за "Сън в алени покои, том 3"
  • Език Български
  • Брой страници 624
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор Китай
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация