10,00 лв.

Как би постъпил Макиавели?

Стенли Бинг
Класика и стил
Изчерпано количество
10,00 лв.

Когато животът изисква от вас да бъдете подъл, вие сте добър. Когато животът ви казва да бъдете гаден, вие си оставате почтен.
Тази книга ще ви хване за раменете и здравата ще ви разтърси. Това е единственият начин да заживеете жалкия си живот по различен начин. Да си дадете сметка за ситуацията и преди да започнете да действате, да си зададете въпроса: “Как би постъпил Макиавели?”
А отговорът в повечето случаи е съвсем прост: “Както трябва.”
„Как, за Бога, този човек е стигнал толкова далеч?“ Напоследък все по-често чуваме този въпрос, особено от устата на втренчени в корицата на Форчън, Бизнесуик, или графиките на Уолстрийт Джърнал хора, които съзерцават самодоволната физиономия на поредния всемогъщ магнат, чиято сметка е набъбнала със 100-200 милиона или (както става по-често) с още някой и друг милиард.
„Как да стана като този човек, да подчинявам всичко, до което се докосна, а след това да се радвам на съответното щедро възнаграждение?“ Въпроси от тоя сорт хората задават не само на себе си, но и помежду си.
И веднага трябва да признаем, че те са дяволски добри. По-различни от нас ли са колосите, които моделират живота ни? Разбира се, че са по-различни. Поне от вас. И това е така, защото вие все още не крачите по пътя на истински успяващите – на онези, които следват заветите на един обикновен бюрократ от Флоренция, живял на тази земя още преди петстотин години.
Докато сме тук, на Земята, ние имаме право на някакъв избор – или правим нещата по посредствен начин, или… по начина на Макиавели.

Информация за "Как би постъпил Макиавели?"
  • Език Български
  • Брой страници 150
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2001
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация